Maljkovics Borisz az új másodedző

Kelt: 2017. július 11. (kedd), 23:59 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: NB I. A

A 2017/2018-as szezonban a szerb-magyar kettős állampolgárságú szakember segíti majd Djokics Zseljko vezetőedző munkáját.

Bár még bő egy hónap vissza van a nyári alapozás kezdetéig, a klub a szakmai stáb megerősítése céljából Maljkovics Borisz személyében új másodedzőt szerződtetett.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú szakember sokaknak ismerős lehet, hiszen 1995 óta – néhány kisebb megszakítást leszámítva – folyamatosan részese a magyar kosárlabda életnek. Játékosként Pakson, Debrecenben, Szolnokon, a MAFC-ban és Nyíregyházán szerepelt, míg edzőként először Szentendrén mutatkozott be. Ezt követően egy évig Salgótarjánban, 2014-től pedig a PEAC-Pécsnél Djokics Zseljko segítőjeként és egyben a junior csapat vezetőedzőjeként dolgozott. 2015-ben ismét a férfi vonalra váltott és a Kecskemét trénere lett. A tavalyi szezonban – visszatérve Pécsre – már a PEAC együttesét irányította.

“Pécsről való távozásom után keresett meg Djokics Zseljko és a klubvezetés a közös munka ötletével. Azért hívtak, mert Szekszárdon nagy és komoly tervek körvonalazódnak, a nemzetközi kupaszereplés pedig több szakmai munkát igényel. Zsejlkoval korábban dolgoztunk már együtt, és mivel jól megértettük egymást, ezért könnyen döntöttem az ajánlat elfogadása mellett. Már korábban is remek kapcsolatot ápoltam a klub vezetőivel, a Sió Kupákról is szép emlékeket őrzök. Az jól látható, hogy a KSC-nél minden felfelé ível, ezért remélem, hogy a munkámmal én is tudok majd pluszt hozni ebbe az igen ambiciózus klubba. A feladatom elsősorban a scouting és az egyéni képzések vezetése lesz, de szakmailag is nagyon jól együtt tudunk működni Zsejlkoval, ezért bízom benne, hogy minden pozitívan fog alakulni” – nyilatkozta honlapunknak Maljkovics Borisz.

Az NB1-es csapat korábbi másodedzője, Szabó Noémi a következő idénytől a nemzetközi kupaszereplés jelentette többletterhek miatt sportigazgatói és szakmai irányítási feladatokat lát majd el.

Kép: PEAC-Pécs