Hosszabbításban nyerte az elsőt a Krasznojarszk

Kelt: 2017. szeptember 9. (szombat), 22:32 • hozzászólás • Írta: Finta Viktor • Kategória: NB I. A

A tavalyihoz hasonlóan idén is egy végletekig kiélezett csatát vívott vendéglátójával, a horvátországi Porecben edzőtáborozó Jenyiszej Krasznojarszkkal az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az orosz csapat végül 83–79-re nyerte a szombaton este lejátszott első találkozót. Vasárnap délben még egyszer megmérkőzik egymással az európai kupa porondon is érdekelt két együttes. (A cikk végén képgaléria.)

Új mezben léptek pályára a poreci sportcsarnokban Oblakék (7) A szerző felvételei

Theodoreán Alexandráék pénteken reggel utaztak el Horvátországba, ahova este 6 óra tájékában érkeztek meg. A gárda nem lehetett teljes, hiszen Kiss Virág apróbb sérülése miatt otthon végzi a rehabilitációt, a juniorok (Antóni Csenge, Vincze Nikolett és Bakos Blanka) korosztályos selejtezőjük miatt nem tartottak a többiekkel, Maja Erkic pedig nyelvvizsgája miatt csak szombaton délután csatlakozott társaihoz.

A Jenyiszej Krasznojarszk kerete jelentősen megerősödött a tavalyihoz képest

Djokics Zseljko csapata gyorsan elfoglalta szállását a csodálatos tengerparti város központjában található Hotel Porecben, majd a lányok edző szerelést öltöttek, s átbuszoztak a szállodától 5 percnyire található Intersport Sport Centrumba. Vendéglátójuk, az orosz bajnokságban 6. helyezett Jenyiszej Kraszonjarszk itt biztosított remek edzéslehetőséget számukra, amit a csapat gyorsan ki is használt. Az esti vacsora, majd az azt követő rövid városnézés után mindenkinek jól esett az éjszakai pihenés.

Szombaton délelőtt átmozgató edzésen vettek részt a lányok a tengerparton

Másnap reggel Jánossy Csaba erőnléti edző vezényelt egy kis átmozgatást Bálint Rékáéknak, akik aztán megmártózhattak a kellemesen meleg, még 24 fokos Adriában is. Az ebéd és az azt követő szieszta után Studerék magukra ölthették az új mezüket, amelyben egy remek csatát vívtak a tavalyihoz képest jócskán megerősített, igen széles kerettel rendelkező szibériai női kosárlabdacsapattal, amely az Európa Kupában szerepel majd a 2017/2018-as szezonban.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
JENYISZEJ KRASZNOJARSZK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 83–79 (20–19, 19–15, 15–14, 15–21, hosszabbítás: 14–10)
Porec (Horvátország), 50 néző.
KRASZNOJARSZK: Goldyreva 20/9, Namok 9/3, Marchenkova 15/3, Svarite 10/3, Monroe 2. Csere: Kiseleva 10, Kunakova 2, Kirianova 2, Yakimova 1, Dorovskikh 12/6, Edomakha, Tarasenko. Edző: Olga Shuneykina.
SZEKSZÁRD: Studer Á. 14/6, Oblak 14, Gereben, Mansaré 3, Krnjics 14. Csere: Theodoreán 7/3, Erkic 11, Bálint 16/12. Edző: Djokics Zseljko.

Kipontozódott: Marchenkova (42. perc), Studer Á. (43. p.) és Dorovskikh (44. p.).

MESTERMÉRLEG
Djokics Zseljko: – Egy nagyon hasznos felkészülési mérkőzést játszottunk egy nagyon erős orosz csapat ellen, akik saját elmondásuk szerint is szeretnének előrébb lépni az Európa Kupában, amelyben – mint emlékezhetünk – idén tavasszal a Cegléd állta útjukat az egyenes kieséses szakasz elején. Sajnos combsérülése miatt Studer Zsuzsát sem tudtam pályára küldeni, így csak nyolc játékossal próbáltuk meg felvenni a harcot a fizikálisan is nagyon erős Jenyiszej ellen. Nem lehetek elégedetlen, mert kisebb hullámvölgyektől eltekintve játékosaim támadásban és védekezésben is megvalósították azt, amit kértem tőlük. A már régebb óta együtt készülő, jó formában lévő ellenfél extrán dobott kintről, s többször is elmentek 10 ponttal, de mindig tudtunk újítani, sőt a végjátékban át is tudtuk venni a vezetést, az utolsó pillanatban csak egy extra hárompontossal mentette hosszabbításra a meccset a vendéglátónk. A ráadásban aztán a hosszabb kispaddal rendelkező és a játékvezetők támogatását is élvező orosz csapat végül fölénk kerekedett, de nem vagyunk elkeseredve, vasárnap lesz lehetőségünk a visszavágásra.

Képgaléria: