UP: Kadett bajnokság 7. forduló

Kelt: 2017. december 2. (szombat), 8:00 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: Kadett

A KSC U16-os csapat pénteken Miskolcra utazott, ahol a házigazda DVTK-val mérkőzött. Bár Harsányi Máriáék az első negyed után még vezettek, a találkozót végül 69-60-ra a borsodiak nyerték meg. Folytatás jövő vasárnap a Baja ellen.

DVTK AKADÉMIA/A – KSC SZEKSZÁRD 69-60 (14-20, 21-12, 16-14, 18-14)
SZEKSZÁRD: Vincze 22/3, MIKLÓS 18/12, Viszmeg 5/3, Holcz, Marsai. Csere: Andi 9/3, Renczes 6, Dér, Haag, Sinka. Edző: Harsányi Mária.

“Péntek este Miskolcon játszottunk a következő a bajnoki fordulónkat. Tartalékosan léptünk pályára, ugyanis Leskó Abigél – aki nagyon hiányzott a palánk alatti rotációból – kéztörése miatt nem játszhatott.
Az első negyedben még mi irányítottuk a játékot, de sok hibával játszottunk, mind védekezésben, mind pedig támadásban. A második játékrészben fordítottak a hazaiak, akik elhúztak hat ponttal, de a szünetre három pontra feljöttünk (35-32). A második félidőben a hazaiak fokozatosan elléptek, de többször visszajöttünk a meccsbe. Végül Viszmeg Mira kipontozódása és a sok hiba eldöntötte a mérkőzést.
Miklós Melindát leszámítva minden játékosom mélyen tudása alatt szerepelt. Az erős testalkatú, magas szerkezetű hazaiak ellen – akik keményen, sőt sokszor a fault határt átlépve védekeztek – nem találtuk az ellenszert. Sajnos a játékvezetői ítéletek is bennünket sújtottak: mig ellenfelünknek 13, addig nekünk 28 faultot fújtak. Érdekes felfogás volt ez, de ezen az estén nem jött össze semmi. Nagyon küzdöttünk, de nem csapatként játszottunk, és a lepattanó csatában is csúnyán alulmaradtunk (51-25). Viszmeg Míra és Vincze Niki az orrára kapott ütést az első negyedben, Marsai Dóri pedig a második negyed elején bokasérülést szenvedett. Jobbulást nekik!”

Harsányi Mária