UP: Junior bajnokság 8. forduló

Kelt: 2017. december 7. (csütörtök), 8:00 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: Junior

A KSC U18-as csapata szerda délután Kecskeméten vizitált, ahol remek utolsó negyedének köszönhetően értékes győzelmet aratott. Harsányi Máriáék nyolc forduló után 6-2-es mérleggel büszkélkedhetnek.

“Szerdán Kecskeméten játszottuk a nyolcadik bajnoki fordulónkat. A két sérült magas ember (Leskó, Marsai) után Antóni Csenge is kidőlt a sorból, aki arcüreg-gyulladással nyomja az ágyat. Mielőbbi felépülést mindhárom játékosunknak!
Borzasztó nehéz meccs elébe néztünk, ami végül be is igazolódott. Magassági és testi erő fölényben voltak a hazaiak, de óriásit küzdve, közepes teljesítménnyel, az utolsó negyedben dobott hat triplával megnyertük a mérkőzést.”

KECSKEMÉTI KC – KSC SZEKSZÁRD 77-84 (22-27, 13-10, 26-18, 16-29)
SZEKSZÁRD: VISZMEG 28/15, VINCZE 22/3, MIKLÓS 18/9, Liszkai 4, Temesi 2. Csere: RENCZES 10/3, Andi, Bakos, Dér, Haag. Edző: Harsányi Mária.

“Az első negyedben végig irányítottunk, a kilencedik percben már tíz ponttal is vezettünk (17-27). Jól hajtottuk végre az egész pályás letámadást és szép támadásainkat ponttal fejeztük be. Az utolsó percben buta hibákat vétettünk, így öt pontra feljöttek a hazaiak.
A második játékrészben gyengén védekeztünk és pontatlanul dobtunk, így a tizennyolcadik percben átvette a vezetést a hazai csapat (35-34). Renczes Rebeka büntetőivel azonban három pontos előnnyel zártuk az első félidőt.
A harmadik negyedben óriási küzdelem folyt a pályán, de végig a hazaiak irányítottak. Nagyon sok hibával játszottunk ekkor, így hat pontos hátránnyal (61-55) kezdtük az utolsó negyedet.
A negyedik játékrészben a harminchetedik percig négy-öt ponttal előrébb tartottak a hazaiak. Ekkor védekezést váltottunk, időt kértem, és az egymás után dobott öt triplával (Viszmeg és Miklós szórta a távoliakat) átvettük a vezetést, amit már nem engedtük ki kezünkből. Nagyon megdolgoztunk a győzelemért.”

Harsányi Mária

Képek: Viszmeg Balázs