UP: Kadett bajnokság 9. forduló

Kelt: 2018. január 7. (vasárnap), 8:00 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: Kadett

Az NB1-es csapat városmajori mérkőzése előtt a KSC U16-os együttese is megmérkőzött a házigazda MTK-val. Harsányi Mária csapata Vincze Nikolett és Miklós Melinda vezetésével magabiztos győzelmet aratott, így 6-3-as mérlegével megerősítette második helyét a keleti tabellán.

MTK BUDAPEST – KSC SZEKSZÁRD 42-76 (17-10, 11-22, 4-28, 10-16)
SZEKSZÁRD: VINCZE 26/3, MIKLÓS 19, RENCZES 12, Leskó 6, Dér. Csere: Andi 8, HOLCZ 4, Sinka 1, Haag, Lipovszky F., Németh, Tamás-Nagy. Edző: Harsányi Mária.

“Ma Pesten, a Városmajorban játszottuk a kadett bajnokság kilencedik fordulójának mérkőzését az MTK ellen. Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, gyengén védekeztünk és a támadásaink sem voltak precízek, emellett a jó befejezéssel is adósak maradtunk, így a hazaiak fokozatosan elhúztak (9. perc: 16-6). A második negyedben védekezést váltottunk és a tizennegyedik percben már mi vezettünk 17-20-ra. Innen végig kontrolláltuk a mérkőzést és bár a házigazdák többször feljöttek pár pontra, a félidőt 28-32-es előnnyel zártuk. A harmadik játékrészben jó védekezésünkkel, sok szerzett labdából gyors kosarakat értünk el, így ezt a negyedet 4-28-ra nyertük meg. Minden játékosom pályára került a negyedik játékrészben, de így sem tört meg a lendületünk, és végül fölényes győzelmet arattunk. Irányítónk, Viszmeg Míra ujj sérülése miatt ugyan nem játszott, de Vincze Niki remekül irányított. Dupla-duplát ért el, 26 pontot és 16 lepattanót szerzett, emellett még 5 gólpasszt is kiosztott (összesen 38 IBM-pontot gyűjtött). Ezen a mérkőzésen a másik húzóemberünk Miklós Melinda volt, aki szintén dupla-duplát ért el 19 ponttal, 12 szerzett labdával és 3 gólpasszal (24 IBM). Igazi csapatként játszottunk a jó szerkezetű MTK ellen.
Utána fent maradtunk és megnéztük az NB1-es csaptunk mérkőzését. Szurkoltunk a lányoknak, akik szintén nyertek, így klubunk két győzelemmel tért haza a fővárosból. Bravó!”

“Itt szeretném még leírni, hogy a junior bajnokság számunkra befejeződött. A csoportunkban a második helyen végeztünk, csak a Vasas előzött meg bennünket. Tíz mérkőzésből hét győzelem és három vereség volt a mérlegünk – óriásit alkotott fiatal csapatom, minden dicséret az övéké, nagyon sokat és keményen dolgoztak. Azonban mivel négynél több fiatalt (kadettet) játszattam a mérkőzéseken (mert csak annyit lehetett volna), így a versenykiírásban foglaltak szerint kizártak bennünket a további küzdelmekből. Megjegyzem, hogy junior korú játékosunk csak négy fő volt, de ebből egy állandóan sérült, beteg volt, illetve több meccs is volt, ahol csak két juniorral tudtam kiállni szintén betegség miatt. Nagyon szomorú játékos és edző számára az ilyen döntés, szabály. Bízunk benne, hogy a jövőben visszaállítják majd ezt a szabályt.”

Harsányi Mária

Képek: Marsai Dóra