Még nincs vége a párharcnak!

Kelt: 2018. január 9. (kedd), 23:59 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: NB I. A, Videók

Szerda este eldől, hogy az öt pontos előnnyel rendelkező lengyel Sleza Wroclaw vagy a vendég Atomerőmű KSC Szekszárd jut az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé. A 19 órakor kezdődő találkozót a házigazdák élőben közvetítik az interneten.

Fárasztó heten van túl az Atomerőmű KSC Szekszárd, hiszen a múlt csütörtöki Európa-kupa nyolcaddöntő mérkőzés után mindössze két nappal ismét pályára lépett a Városmajorban. Bár Djokics Zseljko csapata ezúttal kevésbé játszott látványosan, azért biztosan hozta a kötelezőt az MTK ellen. A 60-75-re megnyert találkozón a KSC soraiból ismét Krnjics Szara (19 pont, 7 lepattanó) teljesített a legjobban, de rajta kívül Gereben Lívia (14 pont), Studer Ágnes (6 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz), Bálint Réka (9 pont) és Erica McCall (12 pont, 5 lepattanó) is legalább tíz VAL-pontot gyűjtött.

Az erőltetett menet nem volt véletlen, hiszen ennek köszönhetően – egy vasárnapi bajnokihoz képest – egy nappal több jutott a Wroclaw elleni visszavágó felkészülésére. A plusz napra szükség is volt, hiszen volt mit elemezni az első mérkőzés felvételein, illetve a teljes kerettel gyakorolni kellett a megfelelő és reméljük egyben nyerő taktikát is. Mivel a továbbjutás két mérkőzésen dől el, az első mérkőzést követő pontkülönbség talán még a győzelem/vereség tényénél is fontosabb, hiszen egy egy pontos vereség már egy kosárral is áthidalható. Bár a lengyelek tizenhat ponttal is vezettek, a különbség végül öt pont lett, ami a kosárlabdában nem ledolgozhatatlan különbség. Tekintettel az ellenfél erejére, ez nagy valószínűség szerint csak extra jó játékkal lesz kivitelezhető, de a csapat az elmúlt években már számtalanszor bebizonyította, hogy a legvégsőkig tud küzdeni és bármikor képes bravúr teljesítményre.

A mintegy 634 ezres lélekszámú Wroclaw Lengyelország negyedik legnépesebb városa. Mivel az út közúton 700-800 km lett volna, illetve a város saját repülőtérrel is rendelkezik, így a csapat és kísérete repülővel indult útnak Lengyelországba. A Ferihegyről 9 órakor startoló gép bő órás menet után ért Varsóba, ahonnan a kék-fehér küldöttség – egy rövid átszállást követően – dél körül már landolt Wroclawban.

A házigazda Sleza Wroclaw a hétvégén – a páratlan létszámú lengyel bajnokság 14. fordulójának szabadnaposaként – nem lépett pályára, így a KSC-nél pihentebben várhatja a visszavágót. A házigazdák közül az első mérkőzésen a román Sonia Ursu (22 pont) és az amerikai Sharnee Zoll-Norman (18 pont, 5 gólpassz) volt a legeredményesebb, de a kiegyenlített erejű játékoskeretből mások is képesek extra teljesítményre.

A Sleza Wroclaw – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Maklin (orosz), Csernova (orosz), Marziali (olasz)) szerdán 19 órakor kezdődik Wroclawban. A találkozót a házigazdák tájékoztatása szerint a http://www.echo24.tv/live honlap közvetíti.

Videó: PM REC