A következő állomás Cegléd

Kelt: 2018. január 12. (péntek), 23:59 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: NB I. A, Videók

Nincs megállás, az NB1 A-csoportos bajnokság 13. fordulója keretében a VBW CEKK Cegléd otthonába látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd. A szombaton 18 órakor kezdődő találkozóra egyesületünk szurkolói buszokat indít, illetve a mérkőzést honlapunkon élőben is közvetítjük.

Újabb történelmi mérföldkőhöz ért Atomerőmű KSC Szekszárd, miután szerdán Wroclawban tíz pontos győzelmének köszönhetően bejutott az Európa-kupa legjobb nyolc csapata közé. Bár a csapat az első mérkőzésen összegyűjtött öt pontos hátrányt előzetesen sem tartotta ledolgozhatatlannak, ilyen szenzációs nemzetközi szereplésről a szezon előtt valószínűleg senki sem mert álmodni. A siker értékét ráadásul tovább növeli, hogy a csapat idén története során először szerepel csak nemzetközi kupasorozatban.

A szerdai siker igazi csapatmunka volt, hiszen a remek taktikát – olykor bizony ellenszélben – a játékosok fegyelmezetten és eredményesen hajtották végre. A csapat húzóemberei Krnjics Szara (14 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Teja Oblak (16 pont, 11 gólpassz, 6 lepattanó) voltak, de a távolról kulcsfontosságú triplákat értékesítő Bálint Réka (17 pont) és Studer Ágnes (11 pont) is elévülhetetlen érdemeket szerezett a győzelemben. A KSC összességében ötven százalékkal dobott kintről (10/20), hibátlanul büntetőzött (10/10) és a lepattanó csatát is megnyerte (27-34).

A Szekszárd ellenfele a negyeddöntőben a török Hatay BB lesz, a pontos mérkőzés időpontok a mai napon váltak véglegessé.

A soron következő Cegléd elleni bajnokira szerencsére sérült nélkül állhat ki a KSC, aki az elmúlt heti fárasztó utazások ellenére meg szeretné őrizni veretlenségét. Szurkolói támogatásában mindenesetre ezúttal sem lesz hiány, hiszen a klubvezetés tájékoztatása szerint két teli szurkolói busz is útnak indul Szekszárdról. Bízunk benne, hogy a lengyelországi bravúr után Cegléden is sikerül majd rangadót nyerni!

A tavalyi bronzérmes VBW CEKK Cegléd 12 forduló után 6 győzelemmel és 5 vereséggel a bajnoki tabella ötödik helyén áll. A CEKK elég hullámzó teljesítményt nyújt idén, hiszen bár kikapott a DVTK, a Sopron, a KSC, a PINKK és a PEAC ellen is, de olyan értékes sikereket is aratott, mint a PEAC vagy a Győr hazai legyőzése.

Nem könnyíti meg Cziczás László edző dolgát, hogy az együttes egyik alapembere, Bujdosó Nóra nagy média visszhang közepette novemberben elhagyta Ceglédet. Az időközben Győrbe aláíró magasbedobó mellett a fiatal Lelik Réka is a távozás mellett döntött. Ő a nyári átigazolását követően néhány hónappal vált ismét csapatot, és tér vissza nevelőegyesületéhez, a Csata DSE-hez. A távozók pótlására Révész Boróka személyében új játékos érkezett, aki idén a Kecskeméti KC színeiben az amatőr bajnokságban szerepelt.

A ceglédi keretben azért így is maradtak kiemelkedő teljesítményre képes játékosok, elég csak a kenyai Chanel Mokangora (14,5 pont; 6,8 lepattanó; 1,0 blokk), a gólpasszkirály Medgyessy Dórára (8,5 pont; 4,5 lepattanó; 7,7 gólpassz; 1,7 labdaszerzés) vagy a rutinos szerb Jelena Makszimovicsra (10,4 pont; 6,9 lepattanó; 1,1 labdaszerzés) gondolni. Rajtuk kívül a szintén szerb állampolgárságú Jovana Popovics (8,4 pont), valamint Katona Szidónia (7,4 pont) átlagol még 10 VAL-pont felett.

A CEKK az Európa-kupában sem tudta megismételni a tavalyi szereplését, miután a csoportkörben 1-5-ös mérleggel a G-csoport utolsó helyén végzett. A ceglédiek ellenfelei a spanyol Spar Citylift Girona, a Maja Skoriccsal felálló francia Basket Landes és a szintén spanyol Lointek Gernika Bizkaia voltak.

A Cegléd legutóbb múlt pénteken lépett pályára a PEAC otthonában, ahol szoros találkozón 79-74-es vereséget szenvedett. A vendégek legjobb dobói a fiatal Kányási Veronika (21/3), Zsovár Orsolya (13/12), illetve Medgyessy és Mokango (10-10) voltak.

A KSC és a CEKK november eleji egymás elleni mérkőzése szintén szoros összecsapást hozott, melyet végül a Szekszárd öt ponttal nyert meg. A találkozó legeredményesebb játékosai Erica McCall (19), Bálint (13/6), Krnjics (12), Gereben Lívia (11), ill. Medgyessy (14/3), Katona (13), Bujdosó (12/6) és Mokango (11) voltak.

A VBW CEKK Cegléd – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Cziffra, Győrffy, Balogh) rangadó szombaton 18 órától kerül megrendezésre a ceglédi Gál József Sportcsarnokban. A találkozóra egyesületünk két szurkolói buszt is indít, de emellett a szokásos élő közvetítéssel is jelentkezünk.
A 13. forduló további mérkőzéseit (BEAC-Vasas, MTK-PEAC, PINKK-ZTE, Sopron-DVTK) szintén szombaton játsszák.

Videó: PM REC