UP: Kadett bajnokság rájátszás 1. forduló

Kelt: 2018. február 9. (péntek), 8:00 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: Kadett

Értékes idegenbeli győzelemmel kezdte a rájátszás küzdelmeit a KSC U16-os együttese, miután csütörtökön 53-92-es győzelmet aratott a Rátgéber Akadémia otthonában. Harsányi Mária csapatából Miklós Melinda, Vincze Nikolett és Andi Hanna is húsz pont felett teljesített.

“Csütörtökön Pécsett, a Rátgéber Akadémiával játszottuk a kadett bajnokság rájátszásának első találkozóját, ahol az alapszakasz másik csoportjának első négy helyezettjével találkozunk. Mi a csoportunkban a második helyen végeztünk, míg a Pécs a saját csoportjának harmadik helyén, így rangadónak minősült ez a meccs. Pécsett, a TÁSI termében játszottuk. Sérültjeink még mindig nem jöttek rendbe: Renczes és Leskó a bokájával, Viszmeg pedig az ujjával kínlódik még.”

KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS/A – KSC SZEKSZÁRD 53-92 (14-28, 13-25, 11-25, 15-14)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 27/3, VINCZE 26/6, ANDI 23/3, Marsai 4, Dér. Csere: Renkus 6, Istókovics 4, Haag 2, Sinka, Lipovszky F. Edző: Harsányi Mária.

“A mérkőzés hetedik percéig fej-fej mellett haladt a két csapat (12-12), ekkorra Vincze Nikinek már három faultja volt. Ez sem zavarta meg csapatunkat, akik innen fokozatosan elhúztak. Remek egész pályás letámadó védekezésünkből labdákat szereztünk és rendre kosárral fejeztük be támadásainkat, de felállt védelem ellen is precízen játszottuk a figuráinkat. Csapatként küzdöttünk és szebbnél-szebb kosarakat dobtunk. Ezen az estén a Miklós-Vincze-Andi hármas húzta csapatunkat, de mindenki kivette a részét a sikerből remek küzdésével. Csodálatos győzelem volt ez a nagyon jó szerkezetű, magassági és fizikai fölényben (valamint három szerb játékossal) felálló hazaiak ellen. Miklós Melinda tripla-duplát ért el: 27/3 pontot dobott, 11 lepattanót szedett, 10 szerzett labdája volt és 6 gólpasszt osztott ki – összesen 44 IBM pontot gyűjtött. Vincze Nikivel felváltva jól irányítottak, Niki 26/6-ot dobott remek százalékkal (63 %) és kiosztott 7 gólpasszt is (34 IBM). Harmadik húzónk Andi Hanna 23/3 pontot dobott szintén jó százalékkal (61 %), ami 18 IBM pontot jelentett.”

Harsányi Mária

Képek: Marsai Dóra