Ismét idegenben

Kelt: 2018. március 9. (péntek), 23:59 • hozzászólás • Írta: Gaál Tamás • Kategória: NB I. A, Videók

Sopron után Diósgyőrben lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd, ahol az Aluinvent DVTK Miskolc elleni mérkőzés tétje továbbra is az alapszakasz elsőség lesz. A szombaton 18:45-kor kezdődő találkozót honlapunkon élőben közvetítjük.

Kemény rangadón van túl az Atomerőmű KSC Szekszárd, aki az előző fordulóban egyik legjobbja, Teja Oblak nélkül vette fel a harcot a hazai pályán játszó Sopronnal. Bár a bravúrgyőzelemre ezúttal nem volt esély, a különbséget izgalmas véghajrát követően sikerült tizenhárom ponton belül tartani, így ha a Szekszárd a bajnoki címvédővel azonos mérleggel zár, akkor a jobb egymás elleni mérlege miatt megnyeri az alapszakaszt és így a rájátszás pályaelőnyét.

Oblak hiányában a 19 éves Studer Ágnesre hárult a csapat irányítása, aki a rá nehezedő folyamatos nyomás miatt ugyan eladott 11 labdát (a csapat összesen 20-at jegyzett), de 38 játékperce alatt gyűjtött 15 pontjával (közte 3 triplával) és 8 gólpasszával így is a KSC egyik húzóembere volt. Ágica mellett nagyot küzdött a palánkok alatt Krnjics Szara (14 pont, 14 lepattanó) és Erica McCall (13 pont, 10 lepattanó), de a kispadról Bálint Réka is két számjegyű dobóteljesítménnyel szállt be a mérkőzésbe.

A vereség és a sérülések ellenére a csapat újra azt a motivált és harcos arcát mutatta, amit korábban már megszokhattunk, így reméljük, hogy Djokics Zseljkoék a soron következő DVTK elleni idegenbeli találkozón visszatalálnak a siker útjára. Ebben nagy segítség lehet, hogy a lányok egy nappal korábban, már pénteken útnak indultak Miskolcra, illetve hogy Oblak – a gondos kezeléseknek köszönhetően – a héten szerencsére már teljesen maga mögött hagyta korábbi sérülését. A győzelem kivívása mindenesetre ezúttal is kulcsfontosságú lesz, hiszen a címvédővel szembeni egymás elleni mérleg csak akkor lehet döntő tényező, ha az alapszakasz végére a KSC a tabellán utoléri az egy meccsel többet játszó Sopront.

Az Aluinvent DVTK Miskolc 11 győzelemmel és 6 vereséggel a bajnoki tabella negyedik helyén áll. Stefan Svítek csapata meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújt idén, hiszen bár a Ceglédet oda-vissza, a Győrt pedig idegenben győzték le, a Sopron, a Zalaegerszeg, a Győr, a PEAC és a Szekszárd ellen is fejet kellett már hajtaniuk.

Noha a borsodiak játékoskerete a nyáron három játékost leszámítva teljesen kicserélődött, a sérülések és a további erősítési szándék miatt év közben is nagy volt mozgás. Vukov Szonja kevéssel a szezonrajt után tért vissza Magyarországra, míg a PEAC-os Raksányi Krisztina és a két amerikai, Ashleigh Fontenette és Alissya Brewer már az alapszakasz második felében írt alá Miskolcra. A távozók között a keresztszalag-szakadást szenvedett Kirby Burkholder, valamint a bokasérülés miatt kimaradó Monica Engelman neve jegyezhető fel. Érdekesség, hogy a legutoljára szerződtetett Brewer a 2015/2016-os szezonban már viselte a DVTK mezét, akkor a rájátszásban pont a KSC ellen szenvedett sajnálatosan súlyos térdsérülést.

Az egyéni statisztikák alapján Fontenette (14,7 pont; 4,0 lepattanó; 4,2 gólpassz; 3,0 labdaszerzés), a lett Zenta Melnika (8,5 pont; 6,1 lepattanó), a cseh Tereza Pecková (10,6 pont; 5,1 lepattanó), valamint Nagy Dóra (9,4 pont; 4,1 gólpassz), Raksányi (9,6 pont) és Zele Dorina (8,6 pont) nyújtja a legjobb teljesítményt, de Brewer és Szabó Fanni is 10 VAL pont környékén átlagol.

A DVTK az Európa-kupában második helyezettként továbbjutott az F-csoportból, a legjobb tizenhat közé jutásért zajló párharcban azonban 161-139-es összesítéssel alulmaradt a lengyel Artego Bydgoszcz ellen.

A borsodiak legutóbb múlt vasárnap, Győrben léptek pályára, mikor a forduló meglepetést okozva 73-76-os idegenbeli sikert értek el. A győzelem fő letéteményesének Fontenette (17/3) és Melnika (11) bizonyultak. Fontos tényező lehet még, hogy a találkozón Raksányi bokasérülést szenvedett: Svítek edző nyilatkozata szerint a játékos a héten edzéseket hagyott ki és a szombati játéka is kérdéses.

A KSC és a DVTK december eleji első összecsapását szoros csatában a Szekszárd nyerte, a találkozó legjobb dobói McCall (17/3), Krnjics (11), illetve Nagy (16/12) és Melnika (10) voltak.

Az Aluinvent DVTK Miskolc – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Kapitány, Ádám, Vida) rangadó szombaton 18:45-kor kerül megrendezésre a miskolci Generali Arénában. Bár a szombati munkanap miatt ezúttal nem indul szurkolói busz, reméljük, hogy internetes közvetítésünket most is sokan követik majd és távolról szorítanak a csapatnak.
Az NB1 A-csoportos bajnokság 20. fordulójában pénteken PINKK-Sopron, szombaton pedig BEAC-PEAC, MTK-Győr és CEKK-ZTE összecsapásokat (szabadnapos: Vasas) rendeznek.

Videó: PM REC