A Baki Sándor vezette U14-es KSC a hétvégén Sopronban lépett pályára, ahol a bajnokság selejtezőjében a Nagykanizsát, a házigazdákat és a Miskolc csapatát is legyőzte.

“Hétvégén Sopronba utaztunk, ahol két nap alatt három meccset játszottunk le. A középház első selejtező fordulójában a Kanizsa, Miskolc és Sopron csapatai voltak az ellenfeleink. Mindhárom meccsen sikerült nyernünk, de ami még fontosabb, hogy a hozzáállással és küzdéssel sem volt probléma. Eredményes és szép, élvezhető kosárlabdát tudtunk játszani. Hibáink is akadtak bőven, amiket a meccsek leírásánál nem részleteznék, mert ezek mindhárom találkozón visszatérő hibák voltak.
Egyik a rengeteg eladott labda, amit produkáltunk. A passzkészségünk nagyon gyenge, aminek az oka a rossz időzítés, a védő helyezkedésétől függően rosszul megválasztott átadási technika, nem megfelelő sávokban való indulás és ebből adódóan a rossz szögben átvett labdák. Másik nagy hibánk a nem létező kizárások a lepattanónál. Ez figyelmetlenség, semmi más! Egyszer-kétszer el lehet aludni, de rendre akadálytalanul beengedni az embert a gyűrű alá, hatalmas hiba. Képzettebb csapatok sajnos ezeket a dolgokat észreveszik és ki is használják.
Dolgozunk tovább, hogy ezeket kijavítsuk és előrébb lépjünk. Vasárnap ünnepelhette Berekali Petra a tizenharmadik születésnapját, amit remélem sikerült felejthetetlenné varázsolnia a csapatnak! Isten éltesse!”

KANIZSA DKK – KSC SZEKSZÁRD 51-115 (13-25, 11-36, 15-25, 12-29)
SZEKSZÁRD: BERNÁTH 21, Sámóczi 12, Baka 6, Lábas 5, Berekali. Csere: DÁVID 16, Szücs 15, Piukovits 10, Horog 8, Kovács 8, László 8, Sebestyén 6. Edző: Baki Sándor.

“Az egész mérkőzésen támadásban okos döntéseket hozva, folyamatosan tudtuk hozni a kosarakat. Indításból ziccereztünk vagy betörésekből szép befejezéseket, ha pedig besegítő védő volt, jó leosztásokat csináltunk. Sajnos ez nem mondható el a védekezésünkről. Nehezen tudtuk megtartani a jól egy-egyező kanizsai lányokat és a besegítés is későn érkezett. Így a gyenge védekezésünk miatt minden negyedben tíz pont felett kaptunk, ami sok!”

SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA/B – KSC SZEKSZÁRD 17-101 (4-28, 4-25, 2-18, 7-30)
SZEKSZÁRD: BAKA 18, SÁMÓCZI 18, Berekali 6, Lábas 6, Bernáth 4. Csere: SZÜCS 14, Dávid 10, PIUKOVITS 10, Kovács 9, Horog 4, László 2, Mathész. Edző: Baki Sándor.

“Látva a kanizsai ellenfelünk ellen a védekezésünket és előtte a soproni csapat győzelmét a miskolci lányok felett, nem számítottam rá, hogy ilyen kellemes csalódásban lesz részem. Támadásban tudtuk hozni, amit az első meccsünkön. Legtöbbször indításból sikerült kosarat szerezni, de felállt védelem ellen, egy-egy játékokkal, passz-befutásokkal, elzárásokból is betaláltunk. Ügyesen megtartottuk mezőnyben az embereinket, labdafelvételre, hibára kényszerítve őket. Passzsávos védekezésből sok labdát szereztünk és a csapdázás is működött.”

MVSI VADMACSKÁK/A – KSC SZEKSZÁRD 25-74 (6-14, 8-27, 6-15, 5-18)
SZEKSZÁRD: Bernáth 8, Sámóczi 8, BAKA 6, PIUKOVITS 3, Berekali 4. Csere: DÁVID 18, Szücs 16, Horog 6, Csákvári 2, Sebestyén 2, Lovasi 1, László. Edző: Baki Sándor.

“Vasárnap reggel nehezen sikerült belelendülni a meccsbe. Az első negyedben megvoltak a helyzeteink, csak pontatlanok voltunk és nem tudtuk azokat gólra váltani. A második negyedben sikerült betalálni, így jelentős előnyben várhattuk a második félidőt. A harmadik és negyedik negyedben főként a cseresorunk ügyeskedett a parketten. Támadásban kicsit visszaestünk, de a védekezésünk negyven percen keresztül működött. Örülök, hogy aki a pályára került, az fel tudta venni azt a harciasságot, keménységet, amit a többiek diktáltak.”

Baki Sándor