Szombaton immáron harmincadik alkalommal került megrendezésre a Drazen Petrovic Emléktorna, amely Harsányi Mária szervezésében ezúttal is egész napos kosárlabda programot kínált a résztvevőknek és az érdeklődőknek egyaránt.

“Szombaton tartottuk a Szekszárd Városi Sportcsarnokban a 30. Drazen Petrovic Emléknapot. Összesen nyolc csapat (négy hazai és négy vendég) vett részt négy korosztályban. Reggel 9-től este 18 óráig pattogott a labda. Az első két meccs után az U11-U12-U14-es csapotok játékosai versenyeztek büntetődobásban, majd következett a serdülő mérkőzés, utána pedig a tripladobó verseny. 15 órától nyolc kadett játékosunk felelevenítette a kosaras zseni pályafutását, majd a csarnok előtti fa alatt levő emléktáblán helyeztünk el virágtálat, és sok-sok mécsest gyújtottunk, így emlékezve Európa valaha élt egyik legjobb játékosára. Zárásképpen az emléknap keretében kadett bajnoki mérkőzést játszottunk a BEAC Újbuda KA/B csapata ellen. A tárgyalóban a gyerekek megnézték azokat a relikviákat, amiket én gyűjtöttem össze a sok év alatt, Sólyomvári Nándi pedig filmet vetített nekik a kosárlabdázás Mozartjának életéről és pályafutásáról. Csodaszép nap volt, méltóképpen emlékeztünk meg Drazen Petrovicról. Óriási köszönet a sok segítőnek! Köszönjük a csapatoknak, hogy elfogadták meghívásunkat, és velünk együtt tisztelegtek a zseni pályafutása előtt!”

Kenguru (U11) barátságos mérkőzés:

TARR KSC SZEKSZÁRD – GYKSE SZEKSZÁRD 51-35 (14-2, 17-13, 12-3, 8-17)
L.d.: Mikóczi 14, Fricsi 7, Szabó 7, ill. Márton 12, Parti 9.
Edző: Horváth Vivien, ill. Mandulás Zoltán.

Horváth Vivien: “Újabb felkészülési meccset játszottunk a GYKSE csapata ellen. Nagyon hasznos mérkőzés volt, láttam a lányokon a küzdeni akarást, mindenki kihozta magából a legtöbbet, saját tudásának megfelelően. Ennek köszönhetően sikerült kivívnunk egy nagyobb arányú győzelmet a fiúk ellen. Ezúton is szeretném megköszönni Zolinak, hogy elfogadták meghívásunkat, remélem még sok ilyen tanulságos meccset játszhatunk egymás ellen! Valamint szeretném megköszönni Harsinak, hogy gondolt ránk, és mi is részt vehettünk a tornán! Szerintem mindenki számára példaértékű Harsi és Drazen munkássága, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek sokat tanulhattak belőle.”

“A mérkőzés legjobbja: Mikóczi Emília (KSC).”

Gyermek (U12) barátságos mérkőzés:

TARR KSC SZEKSZÁRD – PVSK NKA 64-34 (13-8, 13-9, 16-6, 18-8 – 4-3)
Szekszárd: HÄCKL 12, DOSZPOD 11, MISÓCZKI 10, Fajszi 7, DULAI 6, SZABÓ P. 6, Steiner 4, Sarudi 2, Soós 2, Tusa 2, Laki 1, Szabó A. 1, Balázs, Farkas A., Farkas N., Finta, Káldi, Molnár. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

Baki Sándor: “Köszönjük a pécsi lányoknak a játékot, nagyon hasznos mérkőzést játszottunk. Szoros első félidőt követően sikerült ellépni ellenfelünktől, és sima győzelmet aratni a jó szerkezetű pécsi gárda ellen. A csapat minden tagja hozzátette a magáét, szép megoldásokat láthattunk. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Häckl Lotti, Doszpod Rebeka, Misóczki Maja, Szabó Panni és Dulai Nóra.
A torna keretén belül Drazen Petrovic csodálatos életéről és tragikus haláláról néztünk meg egy filmet, majd Harsányi Mária magángyűjteményét tekintettük meg. Köszönjük szépen Harsinak, hogy immár harmincadik alkalommal került megrendezésre az emléktorna, és mi is részt vehettünk rajta. Remélem ragad a gyerekekre Drazen és Harsi kitartásából és munkabírásából! Köszönjük a szervezést mindenkinek!”

“A mérkőzés legjobbja: Doszpod Rebeka (KSC).”

Serdülő (U14) barátságos mérkőzés:

TARR KSC SZEKSZÁRD – NKA PÉCS 88-62 (33-12, 17-18, 21-16, 17-16)
L.d.: Pomsár 34, Szabó D. 29, Untermüller 7, ill. Jakapovics 21/3, Szakács 12.
Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea, ill. Hengán Hunor, Füzesi Eszter.

“A mérkőzés legjobbja: Pomsár Anna (KSC).”

“A három korosztálynál a legjobb szekszárdi csapatemberek különdíjat kaptak. A szép kupát az OKSI Bizottság ajánlotta fel, és Murvai Árpád vezetője adta át a lányoknak. Akik megérdemelték: Szabó Vanda (U11), Häckl Lotti (U12) és Szabó Dorka (U14).”

Büntető- és tripladobó verseny:

“Büntető dobóverseny mini U11-eseknek (mert itt alacsonyabb a palánk és közelebb is van) győztese: Barkóczi Gergő (GYKSE).
Büntető dobóverseny U12 és U14 győztese: Szakács Léna (NKA Pécs).
Tripladobó verseny győztese: Hencsik Adrienn (KSC).”

Kadett (U16) bajnoki mérkőzés:

TARR KSC SZEKSZÁRD – BEAC-ÚJBUDA KA/B 71-66 (15-21, 20-15, 20-5, 16-25)
Részletes beszámoló

“A mérkőzés legjobbja Rácz Nóra (KSC) volt, aki szintén különdíjban részesült az emléknap keretében.”

“A különdíjasoknak az FKSE Szekszárd felajánlott egy utazó táskát és egy sapkát is.”

Harsányi Mária