A KSC U18-as csapata szombat délután Miskolcra látogatott, ahol a DVTK vendége volt. Bár Harsányi Máriáék öt perccel a mérkőzés vége előtt még hat ponttal vezettek, a jobban hajrázó hazaiak végül megnyerték a találkozót.

“Szombaton Miskolcon játszottunk a junior bajnokságban. Sajnos hat ponttal alulmaradtunk, köszönhetően az első félidőben nyújtott gyenge dobószázalékunknak. Kiss Angelika korlátlan úr volt a palánk alatt, ebben a játékrészben 17 pontot szórt. A harmadik negyedben nagyon jól védekeztünk és támadtunk, de a negyedik negyedben megint sok hibával játszottunk, így vereség lett a vége. A küzdéséért, akaratáért viszont minden játékosomat megdicsérem, de ez ma kevés volt a győzelemhez.”

DVTK AKADÉMIA – KSC SZEKSZÁRD 70-64 (18-12, 22-18, 10-22, 20-12)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 18/9, RENCZES 15/6, LISZKAI 11/3, Vincze 10, Andi 6. Csere: Holcz 2, Pop 2, Marsai, Viszmeg. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Sok hibával játszottunk az első félidőben, mind védekezésben, mind pedig támadásban, így a félidőben már tíz ponttal vezettek a hazaiak. Sokkal jobb százalékkal dobtak (59 %), mint mi (29 %). A harmadik negyedben összeállt a védekezésünk: Liszkai Rebeka remekül fogta az irányítójukat és a palánk alatt is jobban védekeztünk, így 10-22-re nyertük a ezt a játékrészt. Támadásban nagyon szép megoldásokat hajtottunk végre, kosárral befejezve azokat. A negyed végén már mi vezettünk két ponttal (50-52). A 35. percben már hat pont is volt az előnyünk (56-62), de a végjátékra teljesen összeestünk, hibát-hibára halmoztunk, rossz döntéseket hoztunk, kapkodtunk, így fordítottak a hazaiak és győztesen hagyták el a pályát. Kár érte, mert ez egy nyerhető meccs volt, ahogy a hazai is.”

Harsányi Mária

Képek: Hanti Attila István