A Harsányi Mária edzette U18-as KSC hatalmas bravúrt elérve pénteken egy pontos győzelmet aratott a Csata DSE otthonában. A győztes triplát egy másodperccel a mérkőzés vége előtt Vincze Nikolett süllyesztette el a hazaiak gyűrűjébe.

CSATA DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 73-74 (17-14, 22-9, 16-26, 18-25)
SZEKSZÁRD: VINCZE 19/9, LISZKAI 8, Viszmeg 5/3, Pop 4, Istókovics. Csere: MIKLÓS 22/6, Andi 9/3, Renczes 7/3, Hanti. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Péntek délután játszottuk a keresztjáték első fordulóját a Csata DSE ellen Budapesten, a Ludovika Arénában. A végső győzelemre is esélyes Csata otthonában az első negyedben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, 17-14-re zártuk ezt a játékrészt.
A második negyedben aztán nagyon gyengén védekeztünk, sima ziccereket kaptunk és támadásban is rossz döntéseket hoztunk. A mezőnyből 28 százalékkal dobtunk, sok támadólepattanót engedtünk a magas, jó szerkezetű fővárosiaknak. 22-9-re buktuk ezt a játékrészt, így már tizenhat ponttal vezettek a félidőben (39-23).
A harmadik negyed hetedik percében már tizennyolc ponttal (53-35) vezettek a hazaiak, de ezután elkezdtünk nagyon keményen védekezni. Támadásban is precízebben dolgoztunk, így a játékrész végére már csak hat pontos hátrányunk volt (55-49).
A negyedik negyedben újból elmentek tíz ponttal (37. perc: 68-58), de aztán egymásután három triplát elsüllyesztettünk (Andi, Viszmeg és Miklós). 73-67, utána két Vincze közeli, majd tizenöt másodperccel a vége előtt időt kértem 73-71-nél: kijátszottunk a játékidőt és egy másodperccel a vége előtt Vincze Niki triplájával megnyertük a mérkőzést.
Óriási bravúr, hiszen végig a vendéglátók vezettek, de – látva szerdán a nagyok meccsét – egy pillanatra sem adtuk fel és ez eredményezte a sikert. A mezőny legjobbja Miklós Melinda volt, 22/6 dobott pontja mellé leszedett 6 lepattanót, adott 6 gólpasszt, kiharcolt 5 faultot és szerzett 5 labdát, ez 33 IBM pontot ért. Ezen a meccsen még Vincze Niki és Liszkai Rebeka húzták a csapatot, de mindenki hozzátett a nagy sikerhez! Brávó lányok, érdemes ennyit dolgozni, csapatmunka volt!”

Harsányi Mária

Kép: Hanti Attila