Az U18-as KSC pénteken és szombaton két mérkőzéses idegenbeli túrán vett részt. Harsányi Máriáék a második találkozón 77-91-es győzelmet arattak Győrben, így bebiztosították a helyüket a legjobb nyolc csapat részvételével zajló országos döntőn.

“Pénteken és szombaton játszottuk a junior bajnokság negyedik és ötödik mérkőzését idegenben Sopronban és Győrben. Mindkét találkozónkat megnyertük, így a hátralevő három találkozótól függetlenül bekerültünk a nyolcas döntőbe, ami március elején Pécsett lesz a felnőtt Magyar Kupa döntője utáni hétvégén. Nem semmi a sorozat, amit a lányok most nyújtottak, bő egy hét alatt öt junior meccs és mindegyik győzelemmel végződött. A rengeteg tudatos munkát győzelmekre váltottuk. Brávó lányok, így tovább!”

SZÉCHENYI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 77-91 (12-22, 16-24, 29-25, 20-20)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 21/3, VINCZE 20/6, RENCZES 13, Liszkai 10/6, Andi 2. Csere: Pop 9/3, HOLCZ 8, Viszmeg 8/6, Hanti, Marsai. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Az első negyedben mi irányítottuk a mérkőzést, jól védekeztünk és támadásban is megoldottuk a feladatot, így tíz pontos előnyre tettünk szert. A második játékrész elején elvesztettük a fonalat, gyengén védekeztünk és pontatlanul támadtunk. A tizenhatodik percben már a hazaiak vezettek három ponttal (28-25). A korosztályos válogatott centerüket, Szirony Dorinát nem tudtuk tartani, ebben a negyedben csak ő dobott kosarat (14 pontot), de aztán egy időkéréssel és cserékkel nyitottunk egy remek 0-21-es szériát (közte öt triplával), így 28-46-os vezetéssel várhattuk a folytatást. A harmadik negyedben már huszonnégy ponttal is vezettünk, de aztán gyenge védekezésünknek és a sok rossz döntésünknek köszönhetően a vendéglátóink sokat faragtak hátrányukból. Ezt a játékrészt ők nyerték, így tizennégy pontos vezetéssel vágtunk neki az utolsó negyednek. Ez kiegyenlített küzdelmet és eredményt (20-20) hozott, így közepes teljesítménnyel, csapat szinten tizennégy pontos győzelmet arattunk a magas, jó szerkezetű, nagyon küzdő Győr ellen. Döntőnek bizonyult, hogy a lepattanó párharcot 36-48 arányban meg tudtuk nyerni és valaki mindig átsegítette a csapatot a nehéz pillanatokon.
Miklós Melinda nyújtotta a legjobb teljesítményt, 21/3 pontja mellé leszedett 14 lepattanót, evvel dupla-duplát ért el, emellett kiharcolt 5 faultot, szerzett 4 labdát, kiosztott 7 gólpasszt és volt 1 blokkolt dobása, ez összesen 39 IBM pontot ért. Vincze Niki is dupla-duplát ért el, 20/6 dobott pontja mellé leszedett 10 lepattanót, így 23 IBM pontot gyűjtött.”

“Szombaton ahogy haza értünk, együtt mentünk a sportcsarnokba szurkolni a lányoknak, hogy megverjék a ZTE-t. Ha nehezen is, de sikerült nekik.”

Harsányi Mária