A KSC U18-as csapata szerda délután a PTE-KPVK tornatermében a Soproni Darazsak együttesét fogadta. Harsányi Máriák újabb fölényes győzelmet aratva a rájátszásban immáron hat mérkőzés óta őrzik veretlenségüket.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA 91-44 (25-2, 23-17, 21-16, 22-9)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 26/3, MIKLÓS 15/3, RENCZES 8, Vincze 8, Liszkai 2. Csere: VISZMEG 15/9, Pop 9/3, Marsai 4, Hanti 2, Istókovics 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szerdán a nagyok kupameccse előtt játszottuk a Fősulin a junior keresztjáték hatodik mérkőzését a Sopron ellen. Az első negyedben remekül védekeztünk és labdákat szerezve könnyű kosarakat dobtunk. A negyed végén már 25-2 re vezettünk, remek játékrész volt. A második és a harmadik negyedben védekezésben teljesen visszaestünk, igaz sokat cseréltem, de ez akkor sem volt indokolt. Ugyan nőtt a különbség, de sok pontot kaptunk. A negyedik játékrészben aztán keményítettünk a védekezésen és bedobtuk a jól kijátszott helyzeteinket, így végül negyvenhét pontos győzelmet arattunk.
Ezen a meccsen a fiatal Holcz Rebeka remekelt, élvezet volt erőtől duzzadó, gyors és pontos játékát látni mind védekezésben, mind pedig támadásban. 26/3 pontja mellé leszedett 6 lepattanót és szerzett 5 labdát, ez 32 IBM pontot ért. Miklós Melinda 15/3 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, szerzett 8 labdát és adott 5 gólpasszt, összesen 27 IBM pontot gyűjtött. Rajtuk kívül még Renczes, Vincze és Viszmeg ért el tíz feletti IBM pontot.”

“A keresztjátékban 6 lejátszott mérkőzésünkből 6 győzelmet szereztünk. Nagy gratula a lányoknak! Még két mérkőzésünk van, szombaton a Csata és 20-án a Győr ellen (mindkettő itthon), majd következik a döntő március 6-9. között Pécsett.”

Harsányi Mária

Képek: Marsai Zoltán, Andi Hanna