Bár a február 1-jei budapesti összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is egy pont döntött a KSC és a Csata között az U18-as bajnokságban, ezúttal sajnos a fővárosiak örülhettek. Harsányi Máriáék szerdán a hazai pályán a Győr ellen zárják a rájátszás küzdelmeit.

“Szombaton a főiskolán a Csata ellen lejátszottuk a hetedik mérkőzésünket. Pesten mi nyertünk egy ponttal – most megint egy labdás meccs volt, de ezúttal a Csatának kedvezett a szerencse. Nem sok hiányzott az újabb bravúrhoz a bivalyerős, fizikálisan és technikailag képzett fővárosiak legyőzéséhez.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – CSATA DSE 74-75 (22-20, 28-19, 12-20, 12-16)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 17/9, ANDI 16/6, RENCZES 14/3, Vincze 11/3, Holcz 5. Csere: POP 11/3, Viszmeg. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Csodálatos első félidőt játszottunk, remekül védekeztünk és támadásban szebbnél-szebb kosarakat dobtunk, precízen végigjátszva a támadóidőnket. Jó volt nézni a lányokat, ahogy küzdenek, megoldják az edzésen begyakoroltakat és keményen védekeznek. 50-39-re vezettünk a szünetben. Aztán a második félidőben a vendégek átálltak zónára – de nem a támadással volt a gond, hanem a védekezésünk esett vissza, így több könnyű gólt dobva fokozatosan faragtak a hátrányukból (a negyedik negyedet három pontos előnnyel kezdtük). Itt végig fej-fej melletti küzdelem folyt a pályán, tizenegy másodperccel a vége előtt még egy ponttal (74-73-ra) vezettünk, de a fővárosiak a támadásukat kosárral fejezték be. Maradt egy másodperc, kikértem az időmet, meg is csinálták a helyzetet, de most nem tudtuk bedobni, így nyert a Csata.
Sajnos legjobb védőjátékosunk, Liszkai Rebeka combhúzódás miatt nem tudta vállalni a játékot, Vincze Niki meg influenza miatt hagyott ki edzéseket – ez is befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. A lányoknak viszont így is nagy gratula a remek első félidőért és a végig küzdésért, mert egy pillanatig nem adták fel. Ez a Csata a junior bajnokság végső megnyerésének is nagy esélyese.”

Harsányi Mária

Képek: Marsai Zoltán