A KSC idén junior és kadett korú játékosokból álló csapattal nevezett a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség amatőr bajnokságába. Harsányi Máriáék az októberi idegenbeli győzelem után ezúttal hazai pályán is magabiztos győzelmet arattak a PTE-ÁOK Petőfi SE ellen.

“A junior és kadett meccsek sűrűsége miatt hosszú szünet után játszottuk le az NB2-es bajnokság ötödik mérkőzését a felnőtt játékosokat felvonultató pécsi Petőfi ellen. Jó felkészülési mérkőzés volt a junior döntő előtt. Több mindent tudtunk gyakorolni támadásban és védekezésben egyaránt. Voltak hibák, de sok szép megoldást is láttam, ami biztató a döntőre nézve.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – PTE-ÁOK PETŐFI SE 101-50 (29-16, 27-9, 22-10, 23-15)
SZEKSZÁRD: VINCZE 28/6, RENCZES 15/3, MIKLÓS 14/9, Holcz 12/6, Liszkai 9. Csere: ANDI 15/3, Hanti 3/3, Németh 3, Marsai 2, Haag. Edző: Harsányi Mária.

“Az első negyedet rosszul kezdtük, a védekezésünkbe több hiba csúszott, így a játékrész közepéig a vendégek pár ponttal vezettek. Időkérés után keményebben kezdtünk védekezni és gyors támadásainkat kosárral fejeztük be. Átvettük a vezetést, majd fokozatosan elhúztunk és 29-16-ra nyertük a negyedet. A második játékrészben remekül működött a védekezésünk és a támadásainkat is rendre kosárral fejeztük be. Növeltünk az előnyünket és 56-25-el mentünk a nagyszünetre. A második félidőben tovább növeltük a vezetést. Voltak hibák, de igyekeztünk korrigálni. Minden játékosom kapott lehetőséget, végül fölényesen nyertük a mérkőzést.
Ezen a találkozón Vincze Niki vitte a prímet: 28/6 dobott pontja mellé leszedett 9 lepattanót és szerzett 5 labdát, de minden játékosom nagyon küzdött és a megbeszélt taktikát igyekeztek megvalósítani.”

Harsányi Mária