Az Atomerőmű KSC Szekszárd a végső győzelemre is esélyes Vasas Akadémia ellen kezdte az U18-as országos döntő küzdelmeit, akiktől végül harminchárom pontos vereséget szenvedtek. Harsányi Máriáék pénteken a DVTK és a BEAC ellen javíthatnak.

VASAS AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 95-62 (22-18, 35-18, 21-19, 17-7)
SZEKSZÁRD: Vincze 15/6, Liszkai 9, Holcz 6, Miklós 6, Renczes 5. Csere: Pop 11/6, Hanti 5/3, Andi 3, Viszmeg 2, Marsai. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

Előzetesen a legjobb négy közé jutás szempontjából ki-ki mérkőzésnek ígérkezett a Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd találkozó. A címvédő fővárosiakat sokan a torna egyik esélyeseinek tartják, soraikban azzal a Dombai Rékával, aki a felnőtt női mezőny második legjobb pontátlagát hozza a bajnokságban. A szekszárdiak nagy utat tettek meg a pécsi döntőig, hiszen szeptemberben a selejtezőkkel indult számukra a junior bajnokság, most pedig a legjobb négybe jutásért harcolnak. 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd fokozatosan előnybe került a Vasas Akadémia (4. perc 10-6). Többen is feliratkoztak a pontszerzők közé a szépen kosárlabdázó piros-kékeknél, akik 16-11-re el is léptek a szekszárdiaktól. Kiegyenlítettek a tolnaiak, de az első játékrész végére visszavette a vezetést Igor Skocovski együttese (22-18). Dombai Réka vezérletével két és fél perc alatt megugrott a védekezésén is szigorító Vasas (29-18), a különbség pedig egyre csak nőtt (15. perc 40-22). Igor Skocovski pihentethette a legjobbjait, így is számottevő fölényt tudott kialakítani csapata, amely 57-36-ra vezetett a nagyszünetben. Fordulás után sem változott a játék képe, a jobban lepattanózó és a palánk alól alig-alig hibázó Vasas Akadémia a 25. percben már harminc pontos előnyt épített fel (73-43). Bátran játszatta minden játékosát mindkét gárda, és a negyed második fele a szekszárdiaknak sikerült jobban, akik faragtak hátrányukon (78-55). Az utolsó felvonásban ismét dominálni tudtak Dombaiék, és végül 95-62-re, nagy különbséggel győztek az „A” csoport második találkozóján.

Szkocsovszki Igor (Vasas Akadémia/A): “Egy agresszív és izgalmas mérkőzést vártunk, remek első félidei támadásainkkal sikerült leszakítani a Szekszárdot. A második félidőben mindenki lehetőséget kapott, de hullámzóvá vált a védekezésünk és támadásunk is, amin még lehet javítani. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”
Harsányi Mária (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Az egész mérkőzésen alárendelt szerepet játszottunk a bajnokság egyik esélyese ellen. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk megoldani a megbeszélt taktikát, így súlyos vereség lett a vége. Gratulálok a Vasasnak a sima győzelemhez.”

Képek: PEAC – Kosárlabda Akadémia Pécs