A hétvégén Baján szerepelt két napos tornán a KSC U14-es csapata. Sajnos Baki Sándorék a DVTK, a Csata és a házigazdák ellen is vereséget szenvedtek.

“A hétvégén Bajára utaztunk, hogy megvívjuk meccseinket a főtábla első körében. A két napos, négy csapatos körmérkőzéses rendszerben a csoportunkban a házigazdán kívül a Csata DSE és a DVTK Akadémia/A lányaival játszottunk. A tornát három vereséggel zártuk és a folytatásban sem számíthatunk könnyebb meccsekre. Hibáinkat tudjuk, ismerjük, de még mindig küzdünk velük. Gratulálok minden csapatnak!”

DVTK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-52 (15-9, 5-18, 14-14, 23-11)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 13, Baka 6, Lábas 2, Berekali, Csákvári. Csere: Dávid 8, Horog 6, Bernáth 5, Szücs 5, Kovács 4, László 3, Doszpod. Edző: Baki Sándor.

“A rossz kezdésünk ellenére ellenfelünk nem tudott minket lerázni, mivel a túloldalon is rengeteg volt a képzetlenségből eredő hiba. A második negyedben már jobban védekeztünk és ezáltal támadásban is megjött a lendület. Fordítottunk és a folytatást hét pontos előnyben várhattuk (27-20). A harmadik játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, sok-sok hibával mindkét oldalon. A negyedik negyedben az egész meccsen szerzett faultok miatt sorra pontozódtunk ki. Öt játékosunk is beütötte az ötödik hibáját, de a többiek is 3-4 hibával sorakoztak mögöttük. Így a miskolci lányok fizikálisabb játéka a negyedik játékrészben felőrölte a mi második sorunkat, ezzel megfordítva és megnyerve a meccset. 42 személyi hibánkkal 62 büntetőt dobattunk ellenfelünkkel, ebből 27-szer be is találtak. A lepattanó csata 67-53 arányban való elvesztése és a 38 eladott labda sem könnyítette meg a dolgunkat. Lehet keresni a hibát másban, de nem ezen a meccsen és nem ilyen teljesítmény után. Először mélyen magunkba kell néznünk.”

CSATA DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 108-36 (40-8, 31-11, 20-10, 17-7)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 11, Lábas 5, Baka 3, Berekali, Bernáth. Csere: SZÜCS 10, Horog 5/3, Sebestyén 2, Dávid, Doszpod, László, Mathész. Edző: Baki Sándor.

“Szombati második meccsünket a korosztályos favorit Csata DSE ellen játszottuk. Fáradtan és megilletődve játszva az ellenfél minden gond nélkül robogott át rajtunk az első húsz percben. A második félidőben felvéve a meccs ritmusát már nem volt annyira elszomorító a mutatott játékunk. Védekezésben továbbra is sokat hibáztunk, de korántsem annyit, mint az elsőben. A passzsávos védekezésből semmit nem láttam senkitől, behúzódva pedig sorra kaptuk a tempókat. A budapesti lányok támadásait öröm volt nézni, játékukat a folyamatosság és tudatosság jellemezte, szívós védekezéssel párosítva. Nagyon alap kosárlabdát játszottak igen magas szinten és minimális hibával.”

BAJAI NKK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 65-42 (13-8, 15-9, 18-17, 19-8)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 8, Doszpod 4, Berekali 2, Csákvári 2, Lábas 1. Csere: Horog 10, Szücs 4, László 3, Bernáth 2, Dávid 2, Mathész 2, Sebestyén 2, Kovács, Piukovits. Edző: Baki Sándor.

“A bajai lányok szombat este hazai pályán nagyon szép teljesítménnyel, huszonhét ponttal verték a miskolciakat. Ennek tudatában nem várt ránk könnyű meccs. Már két edzőmérkőzésen megütköztünk a bajai lányokkal és szoros meccseket játszottunk velük, sőt akkor még Baján is nyertünk. Nem volt ismeretlen az ellenfél, mégis megszeppenve tőlük, egy pillanatig sem sikerült föléjük kerekedni. A hibák pedig már-már menetrendszerűen érkeztek. 28 eladott labda, 28 beütött fault, abból 35 büntető az ellenfélnek (18 sikeres). A lepattanó csata 55-46 arányban vesztettük el, pedig itt még akkora magassági hátrányban sem voltunk, mint a szombati két meccsünkön. Hiába tudtunk végre olyan sebességgel játszani, ami szükséges ezen a szinten, ha 82 rádobásunkból 19-et tudunk csak pontra váltani. Bernáth Petra 4 IBM ponttal volt a csapat legjobb játékosa. A hétvégén mindenki mélyen tudása alatt teljesített, illetve kijött az edzésmunka el nem végzése is.”

Baki Sándor