Az U14-es országos döntő záró játéknapján az addig nyeretlen KSC 56-52-re visszavágott a Kőbányának. Baki Sándor csapata egész éves szép teljesítménnyel a hetedik helyen zárta a 2018/2019-es szezont.

ZSÍROS AKADÉMIA KŐBÁNYA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 52-56 (22-18, 11-15, 7-17, 12-6)
SZEKSZÁRD: Sámóczi 15, Piukovits 12, Baka 10/6, Berekali, Bernáth. Csere: Szucs 5, Doszpod 4, Horog 4, László 4, Sebestyén 2, Csákvári, Dávid. Edző: Baki Sándor.

Statisztika

Lendületes, izgalmas meccset vívott egymással a Szekszárd és a Zsíros Akadémia a Serdülő Döntő hetedik helyéért. Mindkét csapat mozgósította összes energiáját, lendületes, szép támadásokat láthattak a nézők. A félidőben 33:33-as eredménnyel fordultak a csapatok. A szünet jót tett a szekszárdiaknak, de a negyedik negyedre már látszódott a fáradtság a játékosokon. A Zsíros Akadémia az utolsó negyedben több eredményes támadással sem tudta megfordítani a mérkőzés állását, így a szekszárdiak végeztek a hetedik helyen.

Sámuel Gergely (Zsíros Akadémia Kőbánya): “Az utolsó mérkőzésünkre fejben elfáradtunk és a motiváltabb ellenfelünk megérdemelten legyőzött minket. Gratulálok a Szekszárd csapatának, és gratulálok a lányok egész éves munkájához. Köszönöm kollégám, Tatár István egész éves segítségét!”
Baki Sándor (Atomerőmű KSC Szekszárd): “Végre megszereztük az első győzelmünket a döntőn. Mindenki nagyot küzdött és harcolt. Gratulálok a Zsíros Akadémiának! Örülök, hogy szépen tudtuk zárni a hétvégét!”

A torna végeredménye:
1. Csata DSE
2. BEAC – Újbuda KA/A
3. Vasas Akadémia
4. Soproni Darazsak Akadémia/A
5. Kosárlabda Akadémia Pécs/A
6. Debreceni KA/A
7. Atomerőmű KSC Szekszárd
8. Zsíros Akadémia Kőbánya

A torna legjobb játékosa (MVP):
Toman Petra (Csata DSE)

A torna All-Star csapata:
Bajzáth Lili (Csata DSE)
Jánosi Virág (BEAC – Újbuda KA/A)
Papp Lilla (Debreceni KA/A)
Szilágyi Ágnes (Vasas Akadémia)
Toman Petra (Csata DSE)

A csapatok legjobb játékosai:
Atomerőmű KSC Szekszárd: Szücs Gréta
BEAC – Újbuda KA/A: Jármay Anna
Csata DSE: Kastl Dóra
Debreceni KA/A: Hawrlant Boglárka
Kosárlabda Akadémia Pécs/A: Kohn Anna
Soproni Darazsak Akadémia/A: Egresits Réka
Vasas Akadémia: Rátkai Eszter
Zsíros Akadémia Kőbánya: Oberfrank Laura

Képek: Csata DSE, Papp Máté