A KSC U16-os csapata csütörtök délután a PTE-KPVK tornatermében fogadta a Kanizsai Vadmacskák együttesét. Harsányi Mária lányai Németh Lili, Holcz Rebeka és Piukovits Dorka vezérletével öt pontos győzelmet arattak.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KANIZSAI VADMACSKÁK SE 82-77 (14-21, 30-21, 27-13, 11-22)

SZEKSZÁRD: HOLCZ 27/3, PIUKOVITS 17/3, Sámóczi 8, NÉMETH 7, Villányi 4, Csere: HOROG 16, Wolf 3, Bárányos, Berekali, Szücs. Edző: Harsányi Mária, Baki Eszter.

Statisztika

“Csütörtökön a Főiskolán játszottuk a kadett alapszakasz harmadik mérkőzését. Óriási csatában végül öt ponttal nyertünk, de nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottunk a jó játékerőt képviselő vendégek ellen. A Kanizsa korosztályos válogatottját, Baa Dominikát megint nem tudtuk tartani: 41 pontot szórt nekünk. Nyáron a zalakarosi tornán kb. tizenöt pontos vereségbe szaladtunk bele az ő remeklése miatt.
Az első negyedet a kanizsaiak nyerték. Gyengén védekeztünk és sok eladott labdánk volt, emellett nehezen találtunk a kosárba is (14-21). A második játékrészben jobban védekeztünk, pontosabban támadtunk és pontokkal fejeztük be akcióinkat. Főleg Horog Betta jeleskedett a pontszerzésben, 16 pontot szórt ebben a negyedben. A tizenkilencedik percben már 41-33-ra vezettünk, de több hibát vétettünk és így a huszadik percre fordítottak a vendégek (41-42). Holcz Rebeka utolsó pillanatban a félpályáról dobott triplájával mégis 44-42-re zártuk a félidőt. A harmadik negyedünk csodálatos volt, állva hagytuk ellenfelünket. Szebbnél-szebb kosarakat dobtunk és remekül védekeztünk, besegítve egymásnak. 71-55-re zártuk a harmadik játékrészt, Holcz és Piukovits remek megmozdulásaival a zóna ellen is megoldottuk a helyzeteinket. Aztán a negyedik negyedben sok hibával, fejünket nem használva kapkodtunk. Sorra adtuk el a labdákat, amiket kosárral büntetett az ellenfél. Rosszul döntöttünk a helyzetekben és felhoztuk a vendégeket, így csak öt pontos győzelmet arattunk.
Ki kell emelni Németh Lilit, aki 7 pontja mellé leszedett 25 (!) lepattanót, kiharcolt 5 faultot, szerzett 5 labdát, kiosztott 3 gólpasszt és volt 6 (!) blokkolt dobása is, így 34 IBM pontot ért el. Rajta kívül dicséretet érdemel még Holcz Rebeka (27/3 pont, 6 lepattanó, 8 kiharcolt fault, 22 IBM pont), valamint Horog Betta, aki a második negyedben 73 százalékkal dobott 16 pontot, illetve a nagyon fiatal, 2006-os születésű Piukovits Dorka, aki jókor dobott 17/3 pontot és időnként jól irányította a csapatot. De mindenki nagyon küzdött, hajtott ezért a győzelemért. Gratulálok!”

Harsányi Mária