A sérülésektől tizedelt U18-as KSC kedden a PTE-KPVK tornatermében fogadta a Vasas Akadémia együttesét. A veretlen csapatok összecsapását a vendég fővárosiak 55-68-ra nyerték.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – VASAS AKADÉMIA/A 55-68 (15-23, 14-21, 8-18, 18-6)
SZEKSZÁRD: VINCZE 14/3, HOLCZ/10, Haag 6, Horváth 4, Andi 3. Csere: Németh 8, Sinka 6, Istókovics 4. Edző: Harsányi Mária, Baki Eszter.

Statisztika

“Kedden játszottuk a junior bajnokság ötödik mérkőzését az eddig szintén veretlen Vasas Akadémia ellen. Sajnos három húzóemberünk (Miklós, Renczes, Pop) még mindig nem épült fel sérüléséből, így nélkülük vágtunk neki ennek a nagyon fontos mérkőzésnek.
Sajnos borzasztó rosszul kezdtünk és a folytatás sem volt biztató. Hibát-hibára halmoztunk mind támadásban, mind pedig védekezésben. Rossz döntéseket hoztunk, nem játszottunk pecízen és nagy hibaszázalékkal dobtunk. A vendégek minden hibánkat remekül kihasználták, így a félidőben már 29-44-re vezettek. A folytatásban is gyengén játszottunk, így már a harmadik negyed végén huszonöt pontos előnyre tettek szert (37-62). Sem a cserék, sem a védekezés váltás nem eredményezett “feltámadást”, mindenki mélyen tudása alatt játszott. A negyedik játékrészben viszont keményebben védekeztünk és pár játékos jobban oldotta meg feladatát, így ezt a negyedet 18-6-ra nyertük meg és nem lett csúfos vereség a vége.
A játék minden elemében sokkal jobban kell teljesíteni, ha egy ilyen jó szerkezetű, agresszíven védekező és lendületesen játszó csapatot, mint a Vasas, verni akarunk.
Ki lehet emelni Vincze Niki utolsó negyedbeli játékát, 14/3 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, kiharcolt 6 faultot és adott 6 gólpasszt – ez 18 IBM pontot ért. Horváth Dórit második félidei védekezésért és 8 lepattanójáért, valamint a két kadettet (Holcz, Németh) a küzdeni tudásáért lehet dicsérni.”

Harsányi Mária

Kép: Harsányi Ilona