Az U18-as KSC a keddi Vasas elleni vereség után pénteken ismét hazai pályán lépett pályára. A PTE-KPVK tornatermében Harsányi Máriáék újra sima győzelmet arattak a fővárosi Török Flóris-Törekvés SE ellen.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – TÖRÖK FLÓRIS – TÖREKVÉS SE 76-58 (28-17, 20-14, 17-9, 11-18)
SZEKSZÁRD: HOLCZ 18, ANDI 17/3, POP 16/3, Haag 6/3, Horváth 4. Csere: Istókovics 8, Sinka 5/3, Sámóczi 2, Németh, Villányi. Edző: Harsányi Mária, Baki Eszter.

Statisztika

“Pénteken játszottuk a hatodik junior mérkőzésünket, most a Főiskolán a Török Flóris Törekvés volt az ellenfél. Roppant rosszul védekeztünk a mérkőzés mind a négy negyedében, az utolsót ráadásul el is vesztettük hét ponttal. Támadásban sem játszottunk pontosan, de a győzelemhez elég volt. Míg Budapesten negyvenöt ponttal diadalmaskodtunk, most csupán tizennyolccal múltuk felül a nagyon agresszíven és lelkesen játszó fővárosiakat. A hozzáállásunkon és a védekezésünkön rengeteget kell javítani, hogy elérjük a céljainkat. A 24. percben vezettünk már huszonkilenc ponttal is, de a gyenge védekezésünknek köszönhetően ellenfelünk jócskán faragott a hátrányából.
A mérkőzésen Holcz Rebeka emelkedett ki lendületes, agresszív játékával: 23 perc alatt dobott 18 pontot, leszedett 8 lepattanót, kiharcolt 6 faultot, szerzett 6 labdát és kiosztott 4 gólpasszt, így összesen 29 IBM pontot gyűjtött. A sérüléséből visszatérő Pop Anamarit is meg kell dicsérni, 16/3 pontja mellé leszedett 10 lepattanót (dupla-duplát ért el) és 13 IBM pontot gyűjtött. No és Andi Hanna 17/3 pontja és 6 gólpassza is elismerést érdemel.
Sajnos a védekezésünk egyénileg és csapat szinten is roppant gyenge volt, csak a győzelem volt pozitív ezen a meccsen.”

Harsányi Mária

Kép: Harsányi Ilona