Az U11-es KSC vasárnap az A-csoportban hazai pályán fogadta régió két legjobb fiú csapatát. Bár Stierné Jankovics Máriáék a GYKSE és a KASI ellen is vereséget szenvedtek, a lányok ezúttal is keményen küzdöttek az esélyesebb ellenfelek ellen.

“Mivel két szekszárdi csapat volt a csoportban, a KSC bevállalta a forduló rendezését. Lányaink nagyon szépen meneteltek fel az A-csoportba, hiszen októberben megnyerték a C-csoportot, aztán novemberben a B-t is. Ez a két fiú csapat viszont az első perctől védi itt a helyét és nekünk sem sikerült meglepetést okozni. Voltak szép megoldásaink támadásban, igyekeztünk felvenni a versenyt védekezésben is, de most még mindkét mérkőzésen csak egy-egy negyedet tudtunk megnyerni.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – GYKSE SZEKSZÁRD 53-83 (5-20, 23-30. 9-21, 16-12)
Szekszárd: HENCSIK 30, KOLLÁR 8, Gál 3, KÓFIÁS 3, Csapó 2, Hága 1, Keszthelyi 1, Szabó 1, Vittay 1, Pusztai, Varga. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Gratulálok a szekszárdi fiúknak. A mai napon védekezésben és támadásban is felülmúltak bennünket. Sokat játszunk egymás ellen, de ilyen nagy arányú vereségre nem számítottam. Az első félidőben nagyon bátortalanul játszott az egyik négyesünk. A másik négyesben Hencsik Adri ponterős játéka dicsérhető. Bízom benne, hogy közelebb tudunk hozzájuk kerülni, ezen dolgozunk majd nap mint nap.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KASI/B 51-74 (11-18, 16-21, 14-12, 10-23)
Szekszárd: HENCSIK 23, KOLLÁR 11, KÓFIÁS 8, Csapó 4, Keszthelyi 2, Pusztai 1, Varga 1, Vittay 1, Gál, Hága, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Jelenleg ez a kaposvári csapat a legjobb fiú csapat ebben a régióban. A lányok nagyon igyekeztek, az első félidőben tíz ponton tudtuk tartani őket, sőt a harmadik negyedet két ponttal meg is nyertük. A negyedik játékrész jóval agresszívebb védekezése végül felőrölte és lefárasztotta lányainkat. Elégedett voltam ezen a mérkőzésen a lányokkal és boldogan fogadtam a gratulációt a jobb csapat edzőjétől. Januárban a B-csoportban folytatjuk.”

Stierné Jankovics Mária