A KSC U18-as csapata csütörtökön a fővárosban látogatott, ahol fantasztikus utolsó negyedbeli hajrájának köszönhetően öt pontos győzelmet aratott a BEAC ellen. Harsányi Mária lányai 8 győzelemmel és 2 vereséggel a második helyen zárták az alapszakaszt.

BEAC-ÚJBUDA KA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 56-61 (23-13, 15-16, 13-16, 5-16)
SZEKSZÁRD: ANDI 20/12, HOLCZ 11/3, POP 9/3, Renczes 5, Istókovics 4. Csere: Haag 10/3, Sámóczi 2, Sinka. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Csütörtökön Pesten, a Tüskecsarnokban játszottuk az alapszakasz utolsó meccsét a BEAC csapata ellen. Nagyon kemény három napon vannak túl a játékosaim: kedden a Hepp Kupa keretein belül a nyolcba jutásért játszottunk, szerdán a fél csapatom Szombathelyen két diákolimpia meccsen szerepelt (bejutottak az országos döntőbe, gratula nekik!), most pedig junior találkozó volt soron. Szerdán sajnos megsérült a centerünk, Horváth Dóri, akinek a derekával vannak gondok, ráadásul Vincze az ujjsérülése miatt, Miklós pedig az NB1-es meccsre való készülés miatt hiányzott.
Roppant nehéz mérkőzés volt, a házigazdák remek első negyedet produkáltak. Mi sem védekezésben, sem támadásban nem alkottunk maradandót, így 23-13-ra vezetettek a játékrész végén. A második negyedben védekezést váltottunk, kiegyenlítettebb lett a játék, de csak egy pontot tudtunk faragni hátrányunkból. Rosszul dobtunk, pontatlanul támadtunk, 18 eladott labdánk volt és az ellenfélnek 18 támadó lepattanót engedtünk. A harmadik negyedben keményebben védekeztünk, több labdát szereztünk és kicsit pontosabban dobtunk, így tovább zárkóztunk hat pontra (51-45). A negyedik játékrészben aztán minden játékos kitette a szívét-lelkét, nagyon akarták a győzelmet. Többen feljavultak az első játékrészhez képest, 16 pontot dobva és mindössze 5 pontot engedve az ellenfélnek, a végjátékot jobban bírva öt ponttal nyertük a mérkőzést. Ezért nagyon megdicsértem a lányaimat, hiszen nagyon mélyről álltunk fel. A sikernek köszönhetően 8 győzelemmel és 2 vereséggel a második helyen zártuk az alapszakasz küzdelmeit.
Akik a meccsen húzták a csapatot: Andi Hanna döntő kosarai, 20/12 dobott pontja mellé leszedett 3 lepattanót és kiosztott 4 gólpasszt (17 IBM). Holcz Rebi 11/3 pontja mellé leszedett 9 lepattanót, kiharcolt 4 faultot, szerzett 6 labdát és volt 5 blokkolt dobása (!), ő 25 IBM pontot gyűjtött. Pop Anamari 9/3 pontja mellé leszedett 11 lepattanót és volt 4 gólpassza, ez 14 IBM pontot ért.”

Harsányi Mária

Kép: Andi Hanna