A szerdai fővárosi vereséget fantasztikus hazai győzelemmel feledtette a KSC U18-as csapata, miután a PTE-KPVK tornatermében 104-43-ra verte a DVTK Akadémia együttesét. Harsányi Máriáék kedden Győrben folytatják a rájátszást.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DVTK AKADÉMIA 104-43 (18-11, 25-12, 31-11, 30-9)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 28/9, POP 18/9, ISTÓKOVICS 8, Horváth 6, Vincze 6/3, Csere: HOLCZ 17, Haag 9/3, ANDI 8, Németh 2, Sinka 2, Sámóczi. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Vasárnap itthon játszottuk a második mérkőzésünket a junior keresztjátékban. Csapatom óriásit játszott, a szezon legkiemelkedőbb teljesítményével nagyon fölényes, kiütéses győzelmet arattunk a DVTK Akadémia ellen. Mindenki nagyon odatette magát, kiválóan védekeztünk, és támadásban is egymást múlták felül a játékosaim. Minden mutatóban felülmúltuk ellenfelünket: lepattanó 41-32, gólpassz 21-4, eladott labda 10-33, szerzett labda pedig 23-5. Igazi csapatmunka volt, csodaszép megoldásokat láthattunk a pályán. Sok néző jött ki a meccsünkre, és ott volt szinte az egész vezetőség is: Szabó Noémi szakmai igazgató, Szabó Gergő ügyvezető elnök, Pásztori Isti az NB1-es csapat másodedzője, és volt játékosom, az NB1-es csapatot erősítő Bálint Réka.
Extrát nyújtottak lányaink. Az első negyed volt a legszorosabb (18-11), de végig irányítottuk a mérkőzést. A másik három negyedben a védekezésünk nagyon stabil és agresszív volt, míg támadásban percízen játszottuk meg a figuráinkat. Szemet gyönyörködtető befejezéseket láthattunk, mindenki hozzátett a győzelemhez. Öröm volt így látni a csapatot, mert ez ma csapat volt!
Kiemelkedőt nyújtott Miklós Melinda, aki 28/9 pontja mellé leszedett 6 lepattanót, szerzett 10 labdát (ezzel dupla-duplát ért el), kiosztott 8 gólpasszt, volt 2 blokkolt dobása, ez összesen 37 IBM pontot ért. A fiatal Holcz Rebeka is remekelt, 17 pontja mellé leszedett 6 lepattanót, kiharcolt 6 faultot, szerzett 2 labdát, adott 1 gólpasszt és volt 2 blokkolt dobása, ez 28 IBM pontot jelentett. Pop Anamari húzta még kis csapatunkat: a mai meccsen 18/9 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, kiosztott 4 gólpasszt, így 19 IBM pontja lett. A csapat minden tagjának voltak szép megmozdulásai és értékes dolgai. Brávó lányok, így tovább, még keményebben ezen az úton! Sajnos Vincze Niki ujja megint megsérült, diagnózis még nincs, hogy mennyire súlyos, mindenesetre jobbulást kívánunk neki!”

Harsányi Mária

Képek: Hanti Daniella