A KSC U18-as csapata kedd délután Győrbe utazott, ahol a Széchenyi KA vendége volt. Harsányi Máriáék hatalmas küzdéssel az utolsó negyedben tizennégy pontos hátrányt ledolgozva, 74-75-re megnyerték a találkozót.

SZÉCHENYI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 74-75 (21-5, 20-30, 24-20, 9-20)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 26/6, HOLCZ 13/3, POP 11/3, HORVÁTH 7, Istókovics. Csere: ANDI 11/6, Sinka 3/3, Haag 2, Németh 2. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Kedd este Győrben játszottuk a harmadik mérkőzésünket a keresztjátékban a Széchényi Kosárlabda Akadémiával. Rossz előjelekkel utaztunk, hiszen Vincze Niki ujja megint megzúzódott (szerdán Budapesten vizsgálják), Pop Anamari pedig a fogával kínlódik. Győrben amúgy egy olyan kis csarnok részben játszottunk, ami faltól-falig volt és csúszott.
Olyan első negyedet produkáltunk, hogy azt hittem, innen már nem lesz felállás (21-5). Nem ismertem a vasárnapi csapatomra, hibát-hibára halmoztunk, sem a védekezés, sem a támadójátékunk nem volt kemény és precíz. Mindenki saját árnyéka volt önmagának ebben a játékrészben. A hazaiak akkor dobtak kosarat, amikor akartak. Az időmet is kikértem, de ezután sem változott a játék képe. A második negyedben aztán keményítettünk a védekezésünkön, és fokozatosan faragtunk a hátrányunkból, a félidőben már csak hat ponttal mentek a hazaiak (41-35). A harmadik etap elején feljöttünk egy pontra (22. perc 41-40), de aztán eladott labdák és védekezésbeli hibák miatt újból elhúzott a győri csapat nyolc ponttal. Ezután újból felzárkóztunk egy pontra (26. perc 52-51), aztán a negyed vége megint a győrieké volt és 65-55-el fordultunk az utolsó játékrészre. Itt még tovább növelte előnyét ellenfelünk, a 32. perceben már tizennégy ponttal is vezettek (69-55). Elsősorban Miklós és Holcz pontjaival zárkóztunk, majd a 39. percben egyenlítettünk (73-73). Nagyon izgalmas volt az utolsó perc, több hiba itt is, ott is, majd a hazaiaknál az NB1 ben is sokat játszó Dombai bedobott egy büntetőt, amire Holcz egy ziccerrel válaszolt. Volt még a Győrnek tíz másodperce, de nem tudtak betalálni, így alakult ki a 74-75-ös végeredmény, aminek végtelenül örültünk! Le a kalappal a lányok előtt, mert ha nem is jó játékkal, de óriásit küzdve nyertük meg ezt a fontos mérkőzést. Nagy gratula nektek! Folytatás jövő hét szerdán hazai pályán szintén ellenük.
Három negyed alapján a legjobb teljesítményt Miklós Melinda nyújtotta, aki 26/6 pontja mellé leszedett 7 lepattanót, kiosztott 5 gólpasszt, volt 7 kiharcolt faultja és 1 blokkolt dobása – ez összesen 21 IBM pontot ért. Mindenki nagyot harcolt, küzdött és hozzátett a győzelemhez.”

Harsányi Mária