Csütörtök délután Pasarétre látogatott a Holcz Rebekát nélkülöző U16-os KSC. Bár Harsányi Máriáék az első félidőben hősiesen helytálltak, a nagyszünet után a fővárosiak végül nagyarányú győzelmet arattak.

VASAS AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 79-44 (16-7, 15-20, 23-9, 25-8)
SZEKSZÁRD: SZÜCS 19, Piukovits 8, NÉMETH 6, Sámóczi 2, Villányi. Csere: Horog 9, Bárányos, Berekali, Bodócs, Wolf. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Csütörtökön Pasaréten játszottuk a keresztjáték hetedik mérkőzését a Vasas Akadémia csapata ellen. Remek első félidőt hoztunk, minden pályára lépő játékosomat dicséret illeti, hiszen Holcz Rebeka nélkül is emberfelettit alkottak. A megbeszéltek nagy részét megoldották, csak az eladott labdák száma volt magas, de így is csak négy pontos előnyt tudtak szerezni a hazaiak (31-27). Szücs Gréti dobta a pontokat, és szedte a lepattanókat, Németh Lili mezőnyben oldotta meg a feladatokat, és szedte a lepattanót, Piukovits Dorka pedig irányította a csapatot, és gólpasszokat adott. A második negyedet 15-20-ra megnyertük. A nagyszünet után teljesen visszaesett a csapatunk, a fővárosiak magassági és gyorsaságbeli előnyüket kihasználva, jól védekezve, és sok labdát szerezve elhúztak. Sajnos a 40 eladott labda nagyban hozzájárult a súlyos vereségünkhöz.
A serdülő korú Szücs Grétit ki kell emelni, hiszen 19 pontja mellé leszedett 12 lepattanót (dupla-dupla), kiharcolt 7 faultot, volt 2 gólpassza, és 1 blokkolt dobása, ami összesen 30 IBM pontot ért. Még Németh Lili 18 lepattanóját és 4 blokkolt dobását kell megemlíteni. (Sajnos őt nem a saját posztján tudtam végig játszatni.) Sokat kell dolgozni, hogy előrébb lépjünk!”

Harsányi Mária

Képek: Németh Lili