A KSC U12-es csapata szombat kora délután Kaposvárra látogatott, ahol a házigazda KASI Delfinek B-csapata és a Dombóvári KS várt rá. Stierné Jankovics Mária lányai mindkét mérkőzésüket megnyerték, így visszajutottak az A-csoportba.

“A KASI Delfinek B-csapata vállalta a második forduló rendezését, így ezúttal is Kaposvárra utaztunk. Mivel hárman nem tudtak velünk tartani, három U11-es játékos (Makovics, Pozsonyi és Szabó) egészítette ki a csapatot. Az előző fordulóban az A-csoportban elszenvedett két vereség miatt most a B-csoportban mérettünk meg. A helyiek mellett a Dombóvári KS szintén fiú csapatával kellett megküzdenünk. Nagyon büszke vagyok a kislányokra, mert mindkét mérkőzésüket megnyerték.”

KASI DELFINEK/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 54-62 (16-8, 12-24, 12-10, 11-15 – 3-5)
Szekszárd: HENCSIK 29, KOLLÁR 10, Kófiás 5, Varga 5, Csapó 4, Hajdu 4, Matus 3, Pusztai 1, Szabó 1, Ferencz, Keszthelyi, Makovics, Pozsonyi. Edző: Stierné Jankovics Mária.

DOMBÓVÁRI KS – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 45-64 (9-14, 14-12, 10-10, 12-28)
Szekszárd: HENCSIk 20, VARGA 13, KOLLÁR 12, CSAPÓ 8, Kófiás 4, Pusztai 4, Hajdu 1, Keszthelyi 1, Szabó 1, Ferencz, Makovics, Matus, Pozsonyi. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Bátortalan és izgulós kezdés után fokozatosan jöttek fel a lányok támadásban. A negyedekben dobott pontok számával elégedett voltam, bár jópár helyzet kimaradt. Hencsik Adri és Kollár Lilla vezette a dobólistát az első mérközésen, de Varga Léna és Csapó Szofi is felbátorodott a dombóváriak ellen. Kófiás Jana a védekezésével, szerzett labdáival és jó passzaival segített, Pusztai Lilire pedig mindenki számíthatott, ha véletlenül védekezésben lemaradt. Védekezésben próbálhatunk kicsit agresszívabbak lenni. Igazi csapatmunka volt, mindenki kivette a részét, jól küzdött, és sokat tett hozzá a győzelemhez.
Legközelebb megint nehéz dolgunk lesz, mivel a két legerősebb fiú csapat vár ránk. Dolgozunk tovább!”

Stierné Jankovics Mária