Az U18-as KSC az alapszakasz utolsó fordulójában Miskolcra utazott, ahol remek játékkal harmincnyolc pontos győzelmet aratott a DVTK Akadémia ellen. Harsányi Máriáék 9-1-es mérleggel várhatják a rájátszást.

DVTK AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 52-90 (15-20, 16-19, 6-26, 15-25)
SZEKSZÁRD: ANDI 27/9, HOLCZ 24/6, Renczes 10, NÉMETH 8, Horváth 2. Csere: HAAG 14/6, Istókovics 5, Sinka, Wolf. Edző: Harsányi Mária, Studer Zsuzsa.

Statisztika

“Szombaton Miskolcon játszottuk az utolsó alapszakaszbeli fordulónkat, ezután a keresztjáték következik a másik csoport első négy helyezettje ellen oda-visszavágós rendszerben. Csoportunkat megnyertük: 10 meccsből 9 győzelem és 1 vereség, utóbbi elkerülhető lett volna.
Óriásit játszottak a lányok, csak Miklós Melinda hiányzott, aki a felnőtt meccsre készült. Jó volt nézni, ahogy igazi csapatként küzdve végig megoldották egyéni feladataikat, és sok jó döntést hozva támadásainkba, fölényes győzelmet arattunk a hazaiak ellen. A DVTK itthon nagyon megszorongatott bennünket, csupán három ponttal nyertük akkor. Ők most a legjobb összeállításukban játszottak. Nagyon jó volt így látni a csapatot, ez a továbbiakban óriási erőt kell hogy adjon, így szépen zártuk ezt az évet. Januárban folytatjuk!
Rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, az ötödik percben már 6-14-re vezettünk, majd kis megtorpanás következett, így a nyolcadik percben 14-16-ra zárkózott fel a DVTK. A hátralevő két percben a mi négy pontunkra ők eggyel válaszoltak, így alakult ki a 15-20-as negyed vége. A második játékrész is kiegyenlített küzdelmet hozott, de végig irányítottunk. A nagyon agresszív védekezésüket nem mindig tudtuk áttörni, így csak három ponttal nyertük ezt az etapot (16-19), de összességében nyolc pontos előnnyel várhattuk a második félidőt. Aztán a harmadik negyedben extra védekezéssel és kiváló támadójátékkal, pontos befejezésekkel elléptünk a hazaiaktól, 6-26-ra nyerve ezt a játékrészt. Holcz Rebi és a szülinapos Andi Hanna szórták a pontokat, a többiek pedig remekül szolgálták ki őket. Eldőlt a mérkőzés. A negyedik negyedben is folytattuk a pontgyártást, és jól védekeztünk (15-25), végül harmincnyolc pontos győzelmet arattunk. Megadtuk az alaphangot NB1-es csapatunknak, akik szintén győztesen hagyták el a Generali Arénát! Nagy gratula csapatunknak és a nagyoknak is!
Ezen a mérkőzésen Andi Hanna emelkedett ki, aki 27/9 pontja mellé (kétpontost nem hibázva (8/8)) leszedett 3 lepattanót, és kiosztott 8 gólpasszt, így 27 IBM pontot gyűjtött. Isten éltessen sokáig, ez emlékezetes meccs marad a számodra! Holcz Rebit emelném még ki, aki remekül védekezve megfogta az ellenfél egyik legjobbját, és a második félidőben szórta a kosarakat: 24/6 dobott pontja mellé leszedett 8 lepattanót, ez 17 IBM pontot ért. Németh Lili pedig 8 dobott pontja mellé leszedett 19 lepattanót, és jól védekezett (22 IBM). Mindenki hozzátett ehhez a fantasztikus győzelemhez. Minden mutatóban jobbak voltunk, kivétel az eladott labdák száma (23). Ez nagyon sok, jobban kell figyelni a passzainkra.”

Harsányi Mária