A KSC U12-es csapata szombat délelőtt a PTE-KPVK tornatermében fogadta a KASI B-csapatát. Stierné Jankovics Mária lányai a hosszú kihagyás ellenére remek játékkal nagyarányú győzelmet arattak.

“Az U12 kosárlabda bajnokság negyedik fordulóját mi rendeztük a Főiskola tornatermében. Csapatunk a B-csoportban a KASI B-csapatával és a Dombóvár Kosársulival találkozott volna. A dombóváriak a hét elején jelezték, hogy karanténba kerültek, és ebben az időpontban nem tudnak kiállni, így egy mérkőzést játszottunk.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KASI DELFINEK/B 79-42 (19-8, 19-11, 12-14, 24-7 – 5-2)
Szekszárd: HENCSIK 30, KOLLÁR 16, KÓFIÁS 9, Gál 7, Csapó 6, Pozsonyi 4, Hajdu 2, Pusztai 2, Szabó 2, Keszthelyi 1, Horváth, Matus. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“December 16-án volt utoljára tétmeccse a lányoknak, így félő volt, hogy valamennyire kizökkentünk, és talán nem fogjuk találni a ritmust. Nem így volt. Első csapatunk is nagyon bátran, lendületesen kosárlabdázott, sok labdát szerzett, amelyből könnyű kosarakat tudtunk dobni. Kollár Lilla, Csapó Szofi és Gál Eszter vállalták a pontdobást, de védekezésben a többiek is kivették a részüket. A harmadik negyedük talán azért sikerült kicsit gyengébbre, mert meg kellett bontani a hármasukat, mivel a KASI második csapata jóval erősebb volt. A második csapatunk két húzóembere, Hencsik Adrienn és Kófiás Jana voltak. Adri a tőle megszokott módon néhol bravúrkosarakkal növelte az előnyünket, Jana viszont ebben a negyedben nagyon kemény védekezési feladatnak próbát megfelelni. A negyedik negyedük aztán parádésra sikeredett, Lillával kiegészülve csaknem állva hagytuk ellenfelüket (24-7).
Mivel mi vagyunk a déli régió legjobb lány csapata, az ötödik-hatodik-hetedik fordulóban a felsőházban játszunk, és a fehérvári régió legjobb csapataival méretünk majd meg. Várjuk tehát a dombóvári mérkőzést, és február közepén a folytatást a felsőházban.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – DOMBÓVÁRI KS

“Elhalasztva.”

Stierné Jankovics Mária