A KSC U18-as csapata szerda este a veretlen Csata DSE otthonába látogatott. Harsányi Mária lányai szenzációs játékot nyújtva sima győzelmet arattak a fővárosban.

CSATA DSE – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 49-63 (2-14, 23-21, 12-17, 12-11)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 25/6, RENCZES 13/6, Holcz 12/6, Horváth 6, Németh 5/3. Csere: Haag 2, Sámóczi, Sinka. Edző: Harsányi Mária.

Statisztika

“Szerdán Budepesten játszottunk rangadót a Csata ellen. Andi Hanna a vasárnapi meccsen megsérült, így ő most hiányzott. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!
Remekül kezdtük a mérkőzést, a lányok a megbeszéltek szerint agresszíven védekeztek, hibákra kényszerítettük őket, így a fővárosiak mindössze egy kosarat dobtak ebben a negyedben. Szebbnél-szebb támadások futottak végig a pályán, és 2-14-el zártuk ezt a játékrészt. A második negyedben keményebben védekeztek a hazaiak, de felváltva estek a kosarak, és a félidő végén tíz ponttal vezettünk (25-35). Sajnos nem dobtunk jó százalékkal, és a védekezésünkbe is hibák csúsztak. A harmadik negyedben mi irányítottunk, a Miklós-Renczes páros vitte csapatunkat, és okosan játszva tizenöt pontra nőtt a különbség a játékrész végére (37-52). Az utolsó etapban tovább növeltük előnyünket, a harminchetedik percben már tizennyolc ponttal is vezettünk (44-62), de a végjátékban fáradtunk, így kozmetikázott a hazai csapat, és végül 49-63-ra nyertük ezt a mérkőzést. A Csatának ez volt a bajnokságban az első veresége! Óriásit küzdött mindenki, le a kalappal a lányok előtt! Igazi csapatként működtünk, és csak nyolc eladott labdánk volt az egész mérkőzésen. Fegyelmezetten játszottunk a mérkőzés nagy részében. Nagy győzelem volt! Folytatás egy hónap múlva március 11-én itthon a Baja ellen.
Renczes Rebekát és Miklós Melindát ki kell emelni, igazi húzóemberei voltak kis csapatunknak. Előbbi 13/6 dobott pontja mellé leszedett 10 lepattanót (dupla-dupla), kiharcolt 7 faultot, kiosztott 9 gólpasszt és volt 1 blokkolt dobása, ez 33 IBM pontot ért. Utóbbi 25/6 dobott pontja mellé leszedett 11 lepattanót (ez is dupla-dupla), volt 5 szerzett labdája és 1 gólpassza, ez 27 IBM pontot jelentett.”

Harsányi Mária