A Stierné Jankovics Mária vezette U12-es KSC szombaton a fővárosban megrendezett Régiós Jamboree-n szerepelt, ahol szenzációs teljesítménnyel tornagyőztes lett. Mivel a COVID-19 miatt idén az Országos Jamboree nem kerül megrendezésre, a lányok régiós győztesként fejezték be a szezont.

“Szombaton a délutáni órákban került sor a régió győztes lány csapatok tornájára a Darázsfészek termében, Budapesten. A KSC U12 csapatán kívül három akadémiás együttes jutott még el ide: a DVTK Akadémia, a kecskeméti Mercedes KA és a győri Széchenyi KA. Lányaink mondhatni kissé könnyebben vették az elődöntőt, és szép játékkal jutottak a döntőbe, ahol aztán nagy küzdelemben, szoros mérkőzésen igazi csapatként győzedelmeskedtek.”

DVTK AKADÉMIA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 52-65 (13-14, 12-21, 12-13, 9-11 – 6-6)
Szekszárd: HENCSIK 29, KOLLÁR 12, KÓFIÁS 9, CSAPÓ 5, POZSONYI 4, MATUS 3, Gál 1, Makovics 1, Pusztai 1, Szabó, Tam. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Ha pár ponttal is, de mindegyik negyedet megnyertük, kézben tartottuk a mérkőzést. Hencsik Adri és Kollár Lilla ponterőssége külön dicséretet érdemel.”

SZÉCHENYI KA – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-62 (16-22, 11-10, 13-15, 12-9 – 5-6)
Szekszárd: HENCSIK 28, KOLLÁR 7, SZABÓ 7, KÓFIÁS 5, CSAPÓ 4, GÁL 4, POZSONYI 4, MAKOVICS 1, MATUS 1, TAM 1, PUSZTAI. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Ez a mérkőzés sokkal szorosabb és izgalmasabb volt. Nyilván a fáradtságnak köszönhetően (18 órakor kezdődött a találkozó) több hiba is becsúszott. Szerencsére az első negyedben megszerzett előny elegendő volt az öt pontos győzelemhez, még úgy is, hogy két negyedben egy-három ponttal alul maradtunk. Hihetetlen nagy küzdés volt a pályán, mindkét csapat nagy szívvel mozgósította utolsó tartalékait. Mindenki nagy-nagy dicséretet érdemel, mert nélküle ez nem sikerülhetett volna.”

“Nagy izgalommal vártuk ezt a napot, hiszen egész évben, vagy talán évek óta erre készültünk, ezért edzettünk. Sajnos az U11-es Jamboree-t tavaly a COVID-19 meghiúsította, de szerencsére az ideit már nem. Tizenhárom korosztályos (2009-ben született) játékosunk van, de sajnos öten nem tudtak velünk tartani, az U11-es csapatunkból Pozsonyi Kíra, Szabó Dorka, Tam Maja és Makovics Nóra jött velünk, segített, küzdött és rengeteget tanult. Köszönöm kollégámnak, Baki Sándornak, aki segítette Hencsik Adri, Kófiás Jana és Kollár Lilla pallérozódását a serdülő csapat edzésein. Mindhárom kislány végig nagy szerepet vállalt az U12-es csapat sikereiben. És akik még a sikerhez hozzájárultak, és jelen voltak: Pusztai Lili, Csapó Szófia, Gál Eszter, Matus Csenge.
Gratulálok lánykáim, és köszönöm nem csak egész évi, de a több éves munkátokat! Csak így tovább! Jöttünk, láttunk, győztünk! Szeretettel köszönjük a Szülőknek a fantasztikus, pezsgős fogadást és az ajándék csokit. Igazi sztárcsapatnak érezhettük magunkat!”

Stierné Jankovics Mária