2021. május 19-23. között Pasarét ad otthont a legjobb nyolc csapat részvételével zajló országos junior döntőnek. A KSC U18-os csapata szerdán harminckét pontos győzelmet aratott a Vasas Akadémia B-csapata ellen. A top négyben pénteken 16 órától a házigazdák A-csapatával találkozunk majd.

VASAS AKADÉMIA/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 51-83 (14-21, 16-12, 11-26, 10-24)
SZEKSZÁRD: MIKLÓS 23/12, NÉMETH 12, Renczes 9/6, Horváth 6, Holcz 5. Csere: HAAG 13/9, SZÜCS 11/3, Andi 4, Sámóczi, Sinka. Edző: Harsányi Mária, Studer Zsuzsa.

Statisztika

“Szerdán Budapesten, Pasaréten kezdődött a junior A-döntő. Csapatunk a második helyen jutott a döntőbe, így a hetedikként kiemelt Vasas B-csapatával mérkőztünk a négy közé jutásért. Ez a Vasas csapat két hete ezüstérmet nyert a kadett döntőben. Nagyon jó szerkezetű, fiatal, ügyes játékosok alkotta együttes. Gyenge első félidő után, sok hibával játszottunk. Támadásban főleg a dobásokkal volt gondunk, de a védekezésünk sem volt acélos. A második félidőben aztán felőröltük a nagyon lelkes hazai csapatot, és bejutottunk a legjobb négybe, ami ettől a csapattól természetesen elvárás volt.
Az első negyedben felváltva estek a kosarak, pár ponttal vezettünk, de nem játszottunk igazán jól. Hét pontos előnyre tettünk szert (14-21). A második játékrészben döntő volt, hogy Miklós Melinda begyűjtötte a harmadik személyi hibáját, így le kellett cserélni. A pontosabban célzó, nagyon lelkesen küzdő piros-kékek megnyerték ezt a negyedet 16-12-re, így a félidő három pontos vezetésünkkel zárult (30-33). A harmadik negyedben felpörögtünk mind támadásban, mind pedig védekezésben. Miklós Melinda hátára vette a csapatot, négy triplát és egy duplát dobott ebben az etapban. Állva hagytuk a hazai B-csapatot, és vezetéssel vártuk az utolsó negyedet (41-59). A negyedik játékrészben is folytattuk ponterős támadójátékunkat és agresszív védekezésünket. Mindenki kivette a részét ebből a végül magabiztos győzelemből. Nagy gratula lányok!
Több játékosunk is jó teljesítményt nyújtott. Németh Lili 12 pontja mellé leszedett 21 (!) lepattanót (dupla-dupla), kiharcolt 4 faultot, adott 4 gólpasszt, és volt 2 blokkolt dobása (31 IBM). Végig óriásit küzdött, akart. Miklós Melinda igazi vezéregyéniség volt a második félidőben. 23/12 dobott pontja mellé leszedett 5 lepattanót, szerzett 4 labdát, és volt 2 blokkolt dobása (26 IBM). A nagyon fiatal, kadett korú Szücs Gréti remekül szállt be a meccsbe, nagyon szép megoldásokkal segítette a csapatot. 11/3 dobott pontja mellé leszedett 8 lepattanót, és volt 2 blokkolt dobása (16 IBM). No és még Haag Pannust kell megemlíteni, aki döntő szituációban bevágott három triplát. Összesen 13/9 pontot dobott, remekül védekezett és küzdött.”

Harsányi Mária

Képek: Vasas Akadémia