A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. Az B-csoport utolsó mérkőzésén az U12-es KSC Mohácsra látogatott, ahol sima, 48-72-es győzelmet aratott.

“Az utolsó mérkőzésre Mohácsra utaztunk, annak reményében, hogy győzelemmel térhetünk haza. Az első fordulóban ez volt az a csapat, amelyet le tudtunk győzni. A mérkőzés elején megállapítható volt, hogy ellenfelünk játékosai az eltelt félév során sokat ügyesedtek, és nem volt egyszerű dolga az első ötösünknek. A nagyrészt fiúkból álló mohácsi csapatban két különösen magas játékost kellett kikapcsolnunk, de a többiek is fizikai fölényben voltak.”

MOHÁCSI TE 1888 – KSC SZEKSZÁRD/B 48-72 (11-10, 9-20, 12-24, 16-18)
Szekszárd HENCSIK 22, KOLLÁR 20, KÓFIÁS 19, CSAPÓ 10, Matus 1, Hajdu, Horváth, Keszthelyi, Pusztai, Szabó. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“Csodálatos második és hamradik negyedet produkáltak a lányok. A legerősebb mohácsi ötössel szemben is ügyesen felvették a versenyt. Viszonylag pontokban gazdag mérkőzést játszottunk, sajnáltam, hogy a többieknek a négy ponterős játékosunk mellé nem sikerült pár ponttal felzárkózniuk. Reméljük jövőre sikerül.
Gratulálok lányok, és sok sikert kívánok egy korcsoporttal feljebb!”

Stierné Jankovics Mária