A kenguru bajnokság soron következő fordulóját szombaton a GYKSE Szekszárd rendezte a Dienes Valéria Általános Iskola tornatermében. A Horváth Vivien és Fekete Eszter irányította U11-es KSC egy győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el a két fiú csapat ellen.

GYKSE SZEKSZÁRD/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 59-64 H.U. (15-8, 9-21, 12-10, 18-15, 5-10)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 29, Bartos 9, Szabó P. 6, Beke 5, Eppel 4, Misóczki 4, Kitanics 2, Steiner 2, Fajszi 1, Farner 1, Finta L. 1, Bence. Edző: Horváth Vivien, Fekete Eszter.

“Első mérkőzésünket a GYKSE B-csapata ellen játszottuk. Az első negyedben bátortalanul léptünk pályára, így a fiúknak sikerült megnyernie azt. A második négyes Untermüller Lilla vezetésével bátran, igazi csapatjátékkal játszott, aminek meg is lett az eredménye, mert a félidőre átvettük a vezetést, és a félidei büntetőket a csapat több mint a fele bedobta. A második félidőben nagyot küzdöttünk, de a negyedik negyed végére elfáradtunk, így sikerült a fiúknak feljönni, és döntetlent kihozni a rendes játékidőből. A hosszabbításban mindenki a szívét-lelkét kitette a pályára, így sikerült öt ponttal megnyernünk a mérkőzést.”

NKA PÉCS FIÚ/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 67-47 (18-6, 13-16, 21-4, 15-21)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 24, BARTOS 7, Steiner 4, Fajszi 3, Kitanics 3, Beke 2, Szabó P. 2, Finta L. 1., Misóczki 1. Edző: Horváth Vivien, Fekete Eszter.

“Az első meccs után egyből a Rátgéber Akadémia fiú csapatával mérkőztünk meg, akik jóval gyorsabbak és magasabbak voltak nálunk. Igaz, hogy nem mi kerültünk ki győztesként a mérkőzésből, de nagyon büszkék vagyunk a lányokra, mert nagyon szépen észrevették egymást a pályán, és szép csapatjátékot játszottak. Összességében nagyon elégedett vagyok a csapatom mutatott játékával és a hozzáállásukkal.”

Horváth Vivien