A klubunk által 2011-ben életre hívott U11 megyebajnokság harmadik fordulója 2022. január 22-23-án a Dienes Valéria Általános Iskola tornatermében került megrendezésre. A KSC színeiben ezúttal is kilenc (!) csapat képviseltette magát.

A-csoport:

GYKSE TITÁNOK – GYKSE BIKÁK

TAMÁSI DÁMOCSKÁK – GYKSE TITÁNOK

GYKSE BIKÁK – TAMÁSI DÁMOCSKÁK

B-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK – ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET 32-35 (6-5, 10-16, 10-5, 6-9)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Laki 13, Molnár 7, Mészáros 4, Braun 3, Farkas 1, Gaszner 1, Mayer 1, Parti 1, Szép 1, Feigl, Loska. Edző: Pomsár Szilvia.
Atomerőmű KSC Zombasket: Häckl 17, Márton 6, Kovács Ba. 3, Kovács Be. 3, Misóczki 2, Biró 1, Márton 1, Tompai 1, Turányi-Nagy 1, Fazekas, Mőszmer, Wirth. Edző: Domokos Bence.
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “Ezen a meccsen igazán jól hajtottunk, mindenkiben ott volt a győzni akarás. Egy végig egálos küzdelem után sajnos az utolsó percben az ellenfél labdaszerzéseivel hátrányban maradtunk. Laki Hannát kiemelném ezen a meccsen, aki végig gyönyörű ziccereket dobott. Védekezésben kell erősödnünk, az ellenfél egy ügyes játékosát nehezen tudtuk fogni, ehhez edzéseken többet kell dolgozni. A teljesítményéért mindenkit megdicsérek, hiszen sokat fejlődünk, ebből a meccsből is tanulhatunk. Gratulálok az ellenfelünknek!”
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “Óriási küzdelmet hozott a Bátaszéki Oroszlánok elleni mérkőzésünk, ami a lefújás pillanatáig nyílt volt. Egy perccel a találkozó vége előtt még egy pontos hátrányban voltunk. Időkérés után mindenki pontosan végre tudta hajtani az utasításokat, így még négy pontot tudtunk összeszorgoskodni a lefújásig, ezzel alakult ki a végső különbség. Edzésről-edzésre keményen dolgozunk a minél jobb teljesítményért, aminek meglett a gyümölcse. Kilenc játékosunk szerzett pontot, közülük is kiemelkedett Häckl Lotti, aki igazi vezérként segítette győzelemhez a csapatot a maga 17 pontjával. Óriási elismerés illeti Márton Violát, aki 6 pontja mellett extra védekezéssel járult hozzá a sikerhez, számtalan labdát szerezve. Gratulálunk az ellenfélnek!”

GYKSE BABITS MANÓK – ATOMERŐMŰ KSC KATOLIKUS KOBRÁK 10-71 (2-15, 6-22, 0-22, 2-12)
GYKSE Babits Manók: Lückl 5, Fodor 2, Csillag 1, Farner 1, Nagy 1, Acsádi, Csordás, Lukács, Mészáros, Pethő, Székely, Varga, Vizi. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák: Szabó P. 43, Szabó V. 18, János Zs. 6, Kovalcsik 2, Nagy 2, János A. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Csernusné Kiss Edit (GYKSE Babits Manók): “Manócskáink sokkal tapasztaltabb csapatok ellen léptek pályára. Ezek a meccsek lehetővé tették számunkra, hogy tanuljuk a támadás és a védekezés alapjait. Végig lelkesen küzdött csapatunk. Gratulálunk a győzteseknek! Ügyesek voltatok Manócskáink!”
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák): “Egy sajnálatos félreértés miatt az első félidőt négyen kellett lejátszanunk, és csak a második félidőben egészültünk ki még két csapattaggal. Így is fölényesen tudtunk nyerni, viszont rettenetesen elfáradtunk a meccs végére. Velünk ellentétben az ellenfél teljesen kezdő kis kosarasokból állt, nem voltak azonosak az erőviszonyok a két csapat között. Ennek ellenére senki nem adta fel, végig küzdős meccs volt. Szabó Panni ponterős játékával, szerzett labdáival és szép passzaival vitte a hátán kis csapatunkat. Büszke vagyok a kiskobrákra!”

ATOMERŐMŰ KSC KATOLIKUS KOBRÁK – ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET 21-34 (2-6, 6-12, 7-4, 6-12)
Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák: Szabó P. 15, János Zs. 3, Szabó V. 3, János A., Kovalcsik, Nagy. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Atomerőmű KSC Zombasket: Kovács Be. 8, Misóczki 8, Häckl 7, Kovács Ba. 4, Wirth 4, Tompai 2, Wenhardt 1, Biró, Fazekas, Márton, Mőszmer, Turányi-Nagy. Edző: Domokos Bence.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák): “Rettenetesen elfáradtunk az előző meccsen, ezt mutatta a sok eladott labda, a kihagyott ziccerek, sokszor későn értünk az emberünkhöz. A rövidnél is rövidebb volt a kispadunk, nem bírtuk az iramot. A Zombasket ezt rendszerint sikeresen büntette is, így ma az övék volt a megérdemelt győzelem, hatástalanították a kiskobrák mérgét! Szívből gratulálunk, és várjuk a visszavágót!”
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “Volt miért visszavágnunk a Kobráknak, hiszen korábban már borsot törtek az orrunk alá. Ellenfelünk tartalékosan tudott csak kiállni, ami növelte az esélyeinket. A mérkőzés kezdetétől kezünkbe vettük az irányítást, és felül tudtunk kerekedni a Katolikus Kobrák csapatán. Örültem, hogy mindenki megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez jutott, hiszen edzésmunkájuk alapján kiérdemelték. Häckl Lotti, Kovács Bence és Misóczki Maja eredményes támadójátékának köszönhetően magabiztosan tudtunk nyerni. Gratulálunk a Katolikus Kobráknak, hiszen megtizedelve is méltó ellenfélnek bizonyultak, és szépen küzdöttek!”

GYKSE BABITS MANÓK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 6-61 (0-22, 6-14, 0-15, 0-10)
GYKSE Babits Manók: Nagy 3, Fodor 2, Farner 1, Acsádi, Csillag, Csordás, Lukács, Lückl, Mészáros, Pethő, Székely, Varga, Vizi. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Farkas 15, Parti 13, Laki 12, Feigl 4, Mayer 4, Mészáros 4, Braun 3, Gaszner 2, Loska 2, Molnár 2, Szép. Edző: Pomsár Szilvia.
Csernusné Kiss Edit (GYKSE Babits Manók): “Manócskáink sokkal tapasztaltabb csapatok ellen léptek pályára. Ezek a meccsek lehetővé tették számunkra, hogy tanuljuk a támadás és a védekezés alapjait. Végig lelkesen küzdött csapatunk. Gratulálunk a győzteseknek! Ügyesek voltatok Manócskáink!”
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “Ezen a meccsen lehetősége volt mindenkinek pontot szerezni. A folyamatos ziccer dobások mellett a pontos labdaátadások és a védekezés kapott nagyobb szerepet. Akik eddig kevesebb játékidőt kaptak, ezen a mérkőzésen ők is többet tudtak szerepelni, nekik is sikerült bizonyítaniuk. Gratulálok a csapatomnak, az ellenfelünk kis “manói” is ügyesek voltak!”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Zombasket
2. Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák
3. Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok
4. GYKSE Babits Manók

C-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK – BONYHÁDI KSE U11 34-39 (4-14, 11-7, 10-0, 9-18)
Atomerőmű KSC Baka Gidák: Beke 9, Steiner 9, Fajszi 5, Csötönyi 3, Dulai 2, Fricsi 2, Koltai-Kiss 1, Mikóczi 1, Posta 1, Samu 1, Daradics, Hevesi, Lovász, Szabó. Edző: Fekete Eszter.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák): “Rosszul kezdtük a meccset, védekezésben lemaradtunk az emberünkről, és nem tudtunk kosarakat dobni. A második negyedben Steiner Szonja vezérletével elkezdtünk felzárkózni, végre jobban játszottunk. A büntetődobásokkal is közelebb jöttünk ellenfelünkhöz. A harmadik negyedet kell kiemelnem: Beke Nóra, Fajszi Zselyke és Dulai Nóra nagyot küzdött, jól védekeztek, és ponterősen támadtak, így megfordítottuk az eredményt. Egy mérkőzés azonban négy negyedből áll, és az utolsó játékrészben most gyengén teljesítettünk, így szoros végjátékban alulmaradtunk. Gratulálok a Bonyhádnak!”

ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK 21-38 (4-9, 3-17, 8-6, 6-6)
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Csiki 8, Hoffmann 8, Balogh 3, Végh 2, Haász, Jakab Z., Jakab Zs., Módos-Krémer, Pintér, Schmidt. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Atomerőmű KSC Baka Gidák: Beke 7, Mikóczi 7, Fajszi 6, Koltai-Kiss 6, Steiner 4, Dulai 3, Fricsi 2, Csötönyi 1, Daradics 1, Szabó 1, Hevesi, Lovász, Posta, Samu. Edző: Fekete Eszter.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “Betegségek és a karanténok miatt rutinosabb játékosaink közül sokan nem tudtak részt venni a fordulón. Ellenfelünk sokkal képzettebb játékosokból álló, összeszokott csapata jó játékkal győzött le minket. Nehezen tudtunk elszakadni, harciasságunkat kicsit elfeledve sok labdát eladtunk, ezáltal ellenfelünk jó párszor könnyű kosarakat dobott. Sokat kell még dolgoznunk, de összességében egész jól álltuk a sarat. Gratulálunk a Gidáknak, nagyon ügyesek voltak!”
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák): “Nagyon kis pihenő után játszottuk a második mérkőzésünket, ahol az első negyed jobban sikerült, mint az első meccsen. A második negyedben döntöttük el a végső eredményt. Örülök, hogy Beke Nóra mellett Mikóczi Emília, Fajszi Zselyke és Koltai-Kiss Lara is nagyon jól és ponterősen játszott. Ezen a mérkőzésen is az utolsó játékrészre nem figyeltünk annyira. Dolgozunk tovább! Dicséret illet mindenkit, aki pályára lépett, mert mindent megtett a győzelemért. Gratulálok a KSC Gyaxi Maxi csapatának is! Hajrá KSC Baka Gidák!”

BONYHÁDI KSE U11 – ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI 59-24 (10-4, 19-11, 10-8, 20-1)
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Balogh 9, Hoffmann 5, Csiki 4, Haász 3, Jakab Zs. 1, Pintér 1, Végh 1, Jakab Z., Módos-Krémer, Schmidt. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “Nem tudtunk mit kezdeni a sokkal nagyobb ellenfelünkkel. Nehezen dobtuk be a labdát, rengetegszer kivették azt a kezünkből, ritkán jutottunk el a saját palánkunkig, és ott is kihagytunk dobásokat. Ellenfelünk magassági fölényét kihasználva, rendre elhalászta a labdánkat, és üres ziccereket dobott. Nem voltak azonosak az erőviszonyok, ennek köszönhetően nagyarányú vereséget szenvedtünk. Gratulálunk a Bonyhádnak! Büszke vagyok a csapatra, mindenki bátran lépett pályára, ügyesek voltatok! Dolgozunk tovább!”

Végeredmény:
1. Bonyhádi KSE U11
2. Atomerőmű KSC Baka Gidák
3. Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi

E-csoport:

ATOMERŐMŰ SE – ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK 37-34 (7-13, 20-8, 2-7, 8-6)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Bognár 16, Szőcs-Böröcz 13, Biró 5, Horváth, Káldi E., Káldi P., Miklós, Sebestyén K., Sebestyén M., Szegedi. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “A vírus miatt erősen hiányos összetételben vártuk a fordulót. Meghatározó játékosaink kényszerültek távol maradni egészségügyi okokból. Ettől függetlenül mindent megtett a csapat a minél jobb szereplésért. Első mérkőzésünkön az Atomerőmű SE ellen az utolsó pillanatig nyílttá tudtuk tenni a találkozót, végül csupán három ponttal maradtunk alul. A négy játékrészből kettőt is meg tudtunk nyerni, ez azonban nem volt elég a győzelemhez. Első osztályos kislányaink bátran helyt álltak, egyre tudatosabban vesznek részt a játékban. A csapat két húzóembere Szőcs-Böröcz Flóra (13 pont) és Bognár Izabella (16 pont) volt, akik támadásban és védekezésben is extra teljesítményt nyújtottak. Javulnunk kell mindenképp a kosarunk alatti lepattanó harcban. Gratulálunk ellenfelünknek!”

ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK – ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK 13-69 (6-14, 5-25, 2-8, 0-22)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Bognár 9, Szőcs-Böröcz 3, Sebestyén K. 1, Biró, Horváth, Káldi E., Káldi P., Miklós, Sebestyén M., Szegedi. Edző: Domokos Bence.
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Eppel 24, Lückl L. 16, Finta G. 13, Nagy 4, Rádi-Aszódy 4, Finta L. 3, Lückl P. 3, Péri 2, Bence. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “Jól ismertük már a Babits Lurkók csapatát, hiszen az első fordulóban nagyarányú vereséget szenvedtünk ellenük. Az azóta eltelt időszakban rengeteget fejlődött csapatunk, harciasabb és összeszokottabb alakulat képét mutattuk. A két csapat közti különbség most is szembetűnő volt, viszont dobott pontjainkat sikerült megduplázni, az ellenfélnek pedig lényegesen kevesebb kosarat engedtünk az előző találkozáshoz képest. Bár két meccs után győzelem nélkül maradtunk, rengeteg pozitív tapasztalattal gazdagodtunk, és készek vagyunk teljesítményünkön javítani februárban! Gratulálunk ellenfelünknek!”
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “A szombati játéknapra meglehetősen hiányosan tudtunk csak kiállni, köszönhetően a jelenlegi vírushelyzetnek. Ellenfelünkkel találkoztunk már korábban is, az akkori könnyű győzelem most is várható volt. Lurkócskáink minden tekintetben felülmúlták a Garay csapatát, ami nem csoda, hiszen ők még csak most kezdték tanulni a kosárlabda játék elemeit, mi pedig már évek óta játszunk a Nyuszi Kupában. A sok labdaszerzést könnyű kosarak követték, aminek köszönhetően hamar kialakult a nagyarányú különbség. Ebben a helyzetben sok játéklehetőség jutott mindenkinek, így gyakorlásnak ez is kiváló alkalom volt.”

ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK – ATOMERŐMŰ SE 64-13 (20-2, 19-5, 14-6, 11-0)
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Eppel 15, Finta G. 13, Lückl L. 11, Finta L. 10, Bence 6, Nagy 6, Lückl P. 3, Péri, Rádi-Aszódy. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “A Nyuszi kupa szombati játéknapján lejátszott második mérkőzésünkön az ASE csapata volt az ellenfelünk. Velük a korábban még nem találkoztunk, így nem tudtuk mire számíthatunk. A kezdeti nehézségek ellenére, melyek főként a védekezésbeli hiányosságok miatt adódtak, csapatunk a mérkőzés folyamán kézben tartotta az eredmény alakulását, és magabiztosan győzött. Lurkócskáinkat dicséret illeti mind a védekezés, mind a támadás szempontjából, de leginkább örvendetes, hogy a remek egyéni teljesítmények mellett sokszor alkalmaztuk a csapatjáték elemeit is.”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Babits Lurkók
2. Atomerőmű SE
3. Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok

F-csoport:

GYKSE GARAY GLADIÁTOROK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK 30-7 (2-2, 15-2, 4-0, 9-3)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Burger 3, Pankovics 2, Benedeczki 1, Tiringer 1, Egerszegi, Götz, Szabó H., Szabó L., Vörös. Edző: Dékány Zsanett.

ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK – ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK 13-10 (0-5, 3-2, 4-1, 6-2)
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Pankovics 8, Benedeczki 4, Szabó H. 1, Burger, Egerszegi, Götz, Szabó L., Tiringer, Vörös. Edző: Dékány Zsanett.
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Martos 5, Molnár 3, Hurtony 1, Incze 1, Bachus, Mészáros. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “Az Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok az Atomerőmű KSC Dienes Cicák ellen lépett pályára 2022. január 22-én 16 órakor. Izgalmas mérkőzés volt, mindkét csapat a győzelemre hajtott. Sok volt a labdaeladás, illetve a kétszerindulás. A végét mi bírtuk jobban erővel, ennek volt köszönhető, hogy nyerni tudtunk.”
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “A járvány kellős közepén sajnos csak hatan voltunk, így bizony nehéz dolgunk volt tíz emberként helytállni. A mérkőzés elején szépen indultunk, aztán a duplázásoktól fokozatosan elfogyott az erőnk, és az ellenfél fiú játékosát nem tudtuk tartani.”

ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK – GYKSE GARAY GLADIÁTOROK 14-35 (7-7, 3-11, 0-10, 4-7)
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Martos 11, Mészáros 3, Bachus, Hortony, Incze, Molnár. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “Nagyon jól indítottunk a fiú csapat ellen. Martos Luca amikor pályán volt, nagy biztonságot adott a kislányoknak. A második negyedben a Garay-soknál már hozzánk képest haladó kosárlabda tudással rendelkező négyes állt fel, és állva hagytak bennünket. Gratulálunk ellenfeleinknek, és dolgozunk tovább!”

Végeredmény:
1. GYKSE Garay Gladiátorok
2. Atomerőmű Bátaszéki Kisoroszlánok
3. Atomerőmű KSC Dienes Cicák