A klubunk által 2011-ben életre hívott U11 megyebajnokság negyedik fordulója 2022. február 26-27-én a Dienes Valéria Általános Iskola tornatermében került megrendezésre. A KSC színeiben ezúttal is kilenc (!) csapat képviseltette magát.

A-csoport:

GYKSE TITÁNOK – ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK 65-15 (10-5, 19-5, 16-0, 20-5)
Atomerőmű KSC Baka Gidák: Dulai 5, Beke 4, Untermüller 4, Daradics 1, Fajszi 1, Allegue, Csiki, Czövek, Figura, Fricsi, Koltai-Kiss, Lovász, Samu, Steiner, Szabó. Edző: Fekete Eszter.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák): “Az első negyedben jól játszottunk, elégedett voltam. A második játékrésztől kezdve azonban nem tudtunk lépést tartani a gyorsabban, agresszívabban és pontosabban játszó fiúkkal. Ez döntötte el a végső eredményt. Dicséret illet mindenkit, aki pályára lépett! Gratulálok a GYKSE Titánoknak!”

BONYHÁDI KSE U11 – GYKSE BIKÁK 9-82 (2-24, 3-19, 2-19, 2-20)

GYKSE BIKÁK – GYKSE TITÁNOK 30-47 (6-14, 10-8, 8-10, 6-15)

ATOMERŐMŰ KSC BAKA GIDÁK – BONYHÁDI KSE U11 48-30 (4-6, 23-10, 5-8, 16-6)
Atomerőmű KSC Baka Gidák: Untermüller 26, Fajszi 6, Daradics 5, Beke 3, Dulai 2, Allegue 1, Koltai-Kiss 1, Lovász 1, Samu 1, Steiner 1, Szabó 1, Csiki, Czövek, Figura, Fricsi. Edző: Fekete Eszter.
Fekete Eszter (Atomerőmű KSC Baka Gidák): “Nem kezdtük jól a meccset, védekezésben lemaradtunk az emberünkről, és nem tudtunk kosarakat dobni. A második negyedtől Untermüller Lilla és Fajszi Zselyke vezérletével végre jobban játszottunk, nagyon szorosan és agresszívan védekeztünk, és a támadójátékunk is jobb lett. A büntetődobásokat is jobban dobtuk, mint az első mérkőzésen. Gratulálok a csapatomnak, büszke vagyok a lányaimra! Hajrá KSC Baka Gidák!”

Végeredmény:
1. GYKSE Titánok
2. GYKSE Bikák
3. Atomerőmű KSC Baka Gidák
4. Bonyhádi KSE U11

B-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 87-19 (14-0, 37-9, 18-6, 18-4)
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Bartos 31, Eppel 13, Lückl L. 10, Finta G. 9, Kitanics 9, Farner 6, Finta L. 6, Nagy 3, Bence, Keresztes, Kovács, Lückl P., Meixner, Péri, Reinauer, Sajben, Sarudi. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Laki 7, Parti 5, Farkas 3, Hegyesi 1, Mayer 1, Mészáros 1, Szép 1, Bárdos, Braun, Feigül, Loska. Edző: Pomsár Szilvia.
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “Az első perctől látható volt, hogy magasságban, gyorsaságban és technikai tudásban is felülmúljuk ellenfelünket. A kemény védekezésnek köszönhetően a könnyű támadásokat sok kosár követte, így gyorsan elhúztunk ellenfelünktől, akik nagyon sportszerűen és bátran játszottak, egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet. A jó védekezést követő labdaszerzések után remekül használtuk a gyorsindítás lehetőségét. Ezen a mérkőzésen kiemelkedő volt a csapatjáték, amiért mindenkit dicséret illet.”
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “Az első mérkőzés ellenfele egy nálunk jóval erősebb, tapasztaltabb csapat volt. Kevés mezőnykosarat sikerült dobnunk, és a védekezésben is lemaradtunk. Voltak akik nem ijedtek meg, és jól küzdöttek, nekik sikerült pontot is szerezniük. Gratulálok a Babits Lurkóknak!”

TAMÁSI DÁMOCSKÁK – ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI 44-30 (18-4, 6-14, 16-4, 4-8)
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Doszpod 9, Molnár-Taksonyi 9, Végh 6, Haász 3, Balogh Zs. 1, Hoffmann 1, Jakab Z. 1, Balogh A., Csiki, Jakab Zs., Koncsek, Pintér. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “Rendkívül rosszul kezdtük a mérkőzést, megijedtünk a csupa fiúkból álló csapattól, és az első negyedben átszaladtak rajtunk. A második játékrészt megnyertük, és több jó megoldást is láttam az edzésen tanultakból. Sajnos nem tudtunk lépést tartani a fiúkkal, így ezt a meccset elveszítettük. Ennek ellenére mindenkit megdicsérek, mert tisztesen helyt álltunk, és nem adtuk fel a találkozót!”

TAMÁSI DÁMOCSKÁK – ATOMERŐMŰ KSC BABITS LURKÓK 60-20 (8-10, 18-6, 10-4, 24-0)
Atomerőmű KSC Babits Lurkók: Lückl L. 8, Lückl P. 3, Péri 3, Sarudi 3, Sajben 2, Bartos 1, Bence, Eppel, Farner, Finta G., Finta L., Keresztes, Kitanics, Kovács, Meixner, Nagy, Reinauer. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Csernusné Kiss Edit (Atomerőmű KSC Babits Lurkók): “A Tamási csapatával eddig még nem találkoztunk, és kíváncsian vártuk, hogy hogyan vesszük fel a versenyt a magas felépítésű, gyors és technikás ellenféllel. A jó védekezésünknek és bátor játékunknak köszönhetően egészen a negyedik negyed elejéig sikerült megállítanunk az ellenfél korosztályos szinten kimagasló labdakezelésű játékosait. A végjátékra azonban már nem maradt kellő energia, és leginkább a fáradtságnak köszönhetően sajnos elveszítettük a mérkőzést. Egy összeszokott és jó csapat ellen játszhattunk, akikkel így is sokáig sikerült lépést tartanunk. Dicséret illeti mindenkit!”

ATOMERŐMŰ KSC GYAXI MAXI – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 49-27 (11-6, 16-12, 14-3, 8-6)
Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi: Doszpod 14, Molnár-Taksonyi 9, Pintér 9, Haász 8, Balogh Zs. 3, Koncsek 2, Végh 2, Jakab Z. 1, Jakab Zs. 1, Balogh A., Csiki, Hoffmann. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok: Laki 7, Parti 7, Mayer 5, Mészáros 5, Braun 2, Hegyesi 1, Bárdos, Farkas, Feigül, Loska, Szép. Edző: Pomsár Szilvia.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi): “Végig vezetve, magabiztosan nyertük a második meccsünket. Doszpod Rebeka villámgyors lábainak és ponterős játékának köszönhetően fokozatosan növeltük az előnyünket. Ezen a mérkőzésen már többen hozzá tudtak és mertek tenni a pontok gyűjtéséhez. Ügyesen passzoltunk, és a félidei büntetőt is már hatan bedobták. Gratulálok mindenkinek, hogy győzelemmel zártuk a napot!”
Pomsár Szilvia (Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok): “A második meccsünkre összeszedtük magunkat, sajnos itt sem sikerült nyernünk, de a pályáról mindenki úgy jött le, hogy igazán hajtott. A Gyaxi csapatából már jól ismertük, akit legjobban fogni kell, most is a legtöbb pontot dobta ellenünk, de javult a védekezésünk a múltkori meccs óta. Gratulálok ellenfelünknek és a csapatomnak is a küzdelemhez!”

Végeredmény:
1. Tamási Dámocskák
2. Atomerőmű KSC Babits Lurkók
3. Atomerőmű KSC Gyaxi Maxi
4. Atomerőmű KSC Bátaszéki Oroszlánok

C-csoport:

BAJAI NKK-GYAXI – ATOMERŐMŰ KSC KATOLIKUS KOBRÁK 12-55 (0-20, 12-4, 0-16, 0-15)
Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák: Szabó V. 22, Szabó P. 17, János Zs. 16, János A., Kovalcsik, Nagy. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák): “Első meccsünket a teljesen kezdő bajai csapattal játszottuk. Lényegesen képzettebbek voltunk. Bátran játszottunk, kipróbálhattuk az edzésen tanult dolgokat élesben is. A pontszerzés mindenki számára adott volt, de sajnos csak hárman éltek a lehetőséggel. A szoros védekezést gyakoroltuk, és ebből rengeteg labdát szereztünk. Mindenkinek gratulálok, hatan játszottuk végig a meccset, és mindenki végig teljes gőzzel hajtott. A fölényes győzelemhez mindenki hozzátett valamit!”

ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET – BAJAI NKK-GYAXI 55-25 (14-2, 19-13, 10-6, 12-4)
Atomerőmű KSC Zombasket: Häckl 17, Kovács Be. 13, Kovács Ba. 7, Misóczki 6, Stoll 5, Márton 2, Wirth E. 2, Wirth S. 2, Fazekas G. 1, Biró, Márton, Mőszmer. Edző: Domokos Bence.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “A feldobástól kezdve a kezünkben volt a mérkőzés irányítása. Mindenki játéklehetőséghez jutott, amit jó teljesítménnyel háláltak meg. Az egész csapat hozzá tudott tenni a sikerhez, így alakult ki a mérkőzés végi jelentős különbség. A csapat vezérei Häckl Lotti és Kovács Bence voltak. Ketten összesen 30 pontot szorgoskodtak össze. Nagy dicséret illeti a csapatot a fegyelmezett védekezés miatt. Egyre tudatosabban tudunk jó döntéseket hozni és megnehezíteni a támadó ellenfél dolgát. Gratulálunk a Baja csapatának!”

ATOMERŐMŰ KSC KATOLIKUS KOBRÁK – ATOMERŐMŰ KSC ZOMBASKET 17-50 (8-14, 3-16, 4-12, 2-8)
Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák: Szabó P. 9, János Zs. 4, Szabó V. 3, Kovalcsik 1, János A., Nagy. Edző: Szabóné Kovács Andrea.
Atomerőmű KSC Zombasket: Häckl 13, Kovács Ba. 13, Kovács Be. 13, Misóczki 6, Wirth E. 2, Farkas G. 1, Stoll 1, Wirth S. 1, Fazekas M., Márton, Turányi-Nagy, Wenhardt. Edző: Domokos Bence.
Szabóné Kovács Andrea (Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák): “A második meccsünket a jól ismert Zombaskettel játszottuk. Teljesen elfáradtunk, nem bírtuk hatan tartani az iramot a lendületes, kiegyensúlyozott játékot játszó Zombával. Sokat hibáztunk, eladtunk labdákat, a lepattanókat rendre az ellenfél szedte le. Ennek ellenére büszke vagyok a hat kis kosaras palántámra, mert egy percig sem adták fel, és mindannyian végig küzdöttek. Gratulálunk a Zombasketnek, nagyon ügyesek voltatok! Remélem, hogy legközelebb (teljes csapattal) revansot vehetünk!”
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Zombasket): “Nem először találkozott egymással a két csapat, jól ismertük egymást. A mérkőzést mi nyertük, hosszabb kispadunknak köszönhetően. Nagyot küzdöttek a Kobrák, Szabó Pannitól több marást is elszenvedtünk, ami viszont nem terített le bennünket. A két iker, Kovács Barni és Bence is 13 pontig jutott csapatunkban, akárcsak Häckl Lotti. Büszke vagyok a gyerekekre, mert edzésen és meccsen is nagyon szépen teljesítenek, örülök, hogy részese lehetek a fejlődésüknek! Gratulálunk a Kobrák csapatának, várjuk a legközelebbi összecsapást!”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Zombasket
2. Atomerőmű KSC Katolikus Kobrák
3. Bajai NKK-Gyaxi

D-csoport:

ATOMERŐMŰ SE – GYKSE GARAY GLADIÁTOROK 18-40 (4-8, 5-18, 7-2, 2-12)

BAJAI NKK – ATOMERŐMŰ SE 79-12 (28-0, 20-5, 20-4, 11-3)

GYKSE GARAY GLADIÁTOROK – BAJAI NKK 17-68 (2-16, 6-12, 0-28, 9-12)

Végeredmény:
1. Bajai NKK
2. GYKSE Garay Gladiátorok
3. Atomerőmű SE

E-csoport:

ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK – GYKSE BABITS MANÓK 29-8 (8-0, 8-3, 11-2, 2-3)
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Martos 12, Hurtony 4, Bachus 3, Kozsír 3, Mészáros 3, Vittay 2, Molnár 1, Sulyok 1, Dévai, Incze, Nemes, Tomalik. Edző: Stierné Jankovics Mária.
GYKSE Babits Manók: Farner 3, Lückl 3, Jilling 1, Vizi 1, Csillag, Csordás, Daradics, Kiss-Lőrincz, Mészáros, Szász, Székely. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “Az első mérkőzésen nagyon bátran és harcosan játszott mindenki, így sikerült győzelemmel elhagyni a küzdőteret. Sok labdát szereztünk, amelyeket nem mindig és mindenkinek sikerült pontra váltania, de Martos Luca ponterősségével ezúttal is csapatunk, illetve a mezőny legjobbja volt.”
Csernusné Kiss Edit (GYKSE Babits Manók): “Ezen a játéknapon a Dienes csapata ellen kezdtük a tornát. Manócskáink között voltak, akik most játszottak először kosárlabda mérkőzésen. Nagy izgalommal kezdtük el a játékot, és bár az ellenfél az elejétől kezdve erősebbnek bizonyult, valamennyi játékosunk szívesen lépett pályára, és szívvel-lélekkel hajtott a győzelemért. Az ellenfél rutinosabb, magasabb játékosai végül eldöntötték a mérkőzést, de a lelkesedés így is töretlen maradt, és alig vártuk a következő meccset.”

ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK 45-32 (12-6, 6-14, 13-0, 14-12)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Bognár 23, Szőcs-Böröcz 18, Biró 2, Tóth 2, Csereklei, Horváth, Katona, Sebestyén K., Sebestyén M. Edző: Domokos Bence.
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Pankovics 14, Benedeczki 5, Szabó 4, Braun 3, Egerszegi 3, Parti 2, Burger 1, Éliás, Götz, Khizi, Tiringer, Vörös. Edző: Dékány Zsanett.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “Eddigi fordulók során a legkisebb létszámban tudtunk kiállni. Kezdésünkre a szokásos álmosság volt jellemző. Figyelmetlenségből adódó hibák és pontatlan dobások nehezítették dolgunkat, amit a bátaszékiek rendre ki is használtak. A második félidőre minimális hátránnyal fordultunk. A gyerekek hittek a győzelemben, és mindent meg is tettek érte. A harmadik negyedben kapott pont nélkül zártunk, és a negyedik játékrészt is meg tudtuk nyerni. A győzelemhez elengedhetetlen volt Bognár Izabella és Szőcs-Böröcz Flóra ponterős játéka. A többi lányt is dicséret illeti, kiváltképp az első osztályos gyerekeket. Javulnunk kell a lepattanóért folytatott harcokban, az ellenfél rendre elcsente a labdát előlünk. Gratulálunk a Bátaszéki Kisoroszlánok csapatának, ők is nagyon ügyesek voltak!”
Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “A nagy különbségű végeredmény nem tükrözi a játék izgalmát. Egy nagyon pörgős, jó iramú meccset játszott a két csapat. Ez lett a mi vesztünk, hiszen a harmadik negyedet nem bírtuk erővel. Így alakulhatott ki ez az eredmény. Labdaszerzésben, lepattanók megszerzésében nagyon jó arányban mi kerültünk ki győztesen. A ziccer helyzeteket viszont jobban ki kell használjuk, mert ebből rengeteg kimaradt. Összességében elégedett vagyok a csapatommal, hiszen mérkőzésről-mérkőzésre látszik a fejlődés, és az edzéseken tanultakat ügyesen alkalmazzuk. Az erőnlét fejlesztése fontos, hogy bírjuk a mérkőzés végét is. Köszönöm a Gézengúzoknak a sportszerű és remek játékot!”

ATOMERŐMŰ KSC GARAY GÉZENGÚZOK – ATOMERŐMŰ KSC DIENES CICÁK 33-29 (2-4, 11-15, 10-4, 10-6)
Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok: Szőcs-Böröcz 19, Bognár 9, Biró 4, Csereklei 1, Horváth, Sebestyén K., Sebestyén M., Tóth. Edző: Domokos Bence.
Atomerőmű KSC Dienes Cicák: Kozsír 13, Martos 9, Vittay 4, Hurtony 1, Incze 1, Tomalik 1, Bachus, Dévai, Mészáros, Molnár, Nemes, Sulyok. Edző: Stierné Jankovics Mária.
Domokos Bence (Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok): “Újra szükségünk volt egy félidőre, hogy felébredjünk és megmutassuk, mire is vagyunk képesek. Az első félidőben kiosztott embereken változtattunk, ami hatékonynak bizonyult védekezésben. Szőcs-Böröcz Flóra 19 dobott pontja elengedhetetlen volt a győzelemhez. Sokat javult az összjátékunk, egyre több gólpasszt jegyeznek a gyerekek, aminek nagyon örülök. A Dienes Cicák egy hasonló képességű csapat, mint a miénk, ezen a napon nekünk jött ki jobban a lépés. Gratulálunk nekik!”
Stierné Jankovics Mária (Atomerőmű KSC Dienes Cicák): “A döntő mérkőzést ugyan elveszítettük, de elkeseredésre semmi okunk. Ellenfelünknél három magas növésű és haladóbb szinten kosárlabdázó kislány volt, akiket a legutóbbi találkozásunk alkalmából még nem igazán sikerült tartanunk. Amíg nem fáradtunk el, pariban voltunk, sőt vezettünk is az első félidőben 13-19-re. Kozsír Hanna és Martos Luca ponterős játékának, illetve a csapat harcos védekezésének köszönhetően nagyon szoros mérkőzésen kaptunk ki az utolsó percekben. Gratulálunk a Garay Gézengúzok csapatának!”

GYKSE BABITS MANÓK – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉKI KISOROSZLÁNOK 14-24 (2-2, 8-9, 4-3, 0-10)
GYKSE Babits Manók: Farner 4, Lückl 3, Daradics 2, Csillag 1, Csordás 1, Jilling 1, Kiss-Lőrincz 1, Szász 1, Mészáros, Székely, Vizi. Edző: Csernusné Kiss Edit, Farkas József.
Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok: Braun 7, Egerszegi 6, Szabó 4, Pankovics 2, Parti 2, Benedeczki 1, Burger 1, Éliás 1, Götz, Khizi, Tiringer, Vörös. Edző: Dékány Zsanett.
Csernusné Kiss Edit (GYKSE Babits Manók): “Az első vesztes mérkőzést követően Manócskáink alig várták, hogy ismét pályára léphessenek. A Kisoroszlánok nagyon hajtós, küzdős kis csapatnak bizonyultak, és így nekünk is fel kellett venni a versenyt a küzdelemben. A jó védekezés ellenére sokszor sikerült ügyesen átvinni a labdát az ellenfél gyűrűjéig, és többször még a távoli dobások is jól sikerültek. A védekezésbeli hiányosságok az első mérkőzéshez képest sokat javultak,
és bár most is vereséget szenvedtünk, mindenkit óriási dicséret illet a helytállásért.”

Dékány Zsanett (Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok): “Végig kiegyenlített mérkőzés volt. A tíz pontos különbség csupán a negyedik negyedben alakult ki. Az iramon érezhető volt, hogy mindkét csapat a második meccsét játszotta. Volt hiba, de az akarat mindkét együttesben ott volt. Mi jobban bírtuk a végét. Köszönet az ellenfélnek a mérkőzésért!”

Végeredmény:
1. Atomerőmű KSC Garay Gézengúzok
2. Atomerőmű KSC Dienes Cicák
3. Atomerőmű KSC Bátaszéki Kisoroszlánok
4. GYKSE Babits Manók