A Szekszárdi Garay Gimnázium tornaterme adott otthont az U16 selejtező második körének, ahol a KSC a Soproni Darazsak Akadémia és a Zalaegerszegi KTE csapatát fogadta. Studer Zsuzsáék mindkét mérkőzésüket megnyerték, így az alapszakaszt az országos főtáblán kezdhetik meg.

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – SOPRONI DARAZSAK AKADÉMIA 61-51 (18-17, 13-16, 17-5, 13-13)
SZEKSZÁRD: SZABÓ Z. 16, NYÁRI 15/3, Balla 14, VAJDA 6, RÁCZ 4. Csere: Szabó D. 4, Hencsik 2, Kófiás. Edző: Studer Zsuzsa.

Statisztika

“Nem volt könnyű meccs számunkra, mert a csapatunk fele serdülő játékosokból áll, akik nem velünk, hanem a saját korosztályukkal edzenek. Szóval nehéz csak mérkőzéseken összeszoktatni a játékosokat. Ezen a találkozón pedig azért volt még sokkal nehezebb a feladatunk, mert a Sopron szinte egész meccsen zónázott. Ehhez képest szépen játszottunk, és jól mozgattuk a labdát, csak sajnos nagyon rossz dobóformát fogtunk ki, és nem tudtuk értékesíteni az üres helyzeteket. A kemény védekezésünknek és a sok támadólepattanónak köszönhetően viszont sikerült magabiztosan nyernünk.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – ZALAEGERSZEGI KTE 89-53 (24-8, 27-16, 16-19, 22-10)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 20/3, BALLA 14, SZABÓ Z. 12, RÁCZ 8, VAJDA 8. Csere: HENCSIK 15, Kófiás 6, Szabó D. 6, Decsi, Schiefer. Edző: Studer Zsuzsa.

Statisztika

“Nagy energiával kezdtük a meccset, és már az első negyedben magabiztos előnyt szereztünk. A jó védekezésekből sok gyorsindítást tudtunk csinálni, amiket nagyszerűen oldottak meg a lányok. A harmadik játékrészen kívül végig koncentrált volt a csapat, és fegyelmezetten, harciasan játszott. Külön öröm, hogy a fiatal serdülők az utolsó negyedben nagyon szép dolgokat csináltak, és tovább növelték az előnyt. Gratulálok a csapatnak!”

Studer Zsuzsa