Vasárnap a Garay Gimnázium tornaterme adott otthont az U12-es bajnokság első fordulójának. A Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária vezette KSC a GYKSE Szekszárd B- és a Kozármisleny A-csapata ellen is sima győzelmet aratott.

“Vasárnap megkezdődtek az U12 Gyermek Kupa küzdelmei, ahol a fiú GYKSE/B és a vegyes Kozármisleny csapata volt az ellenfelünk. Mindkét mérkőzést fölényesen, helyenként egész jó játékot bemutatva nyertük, így a csoport első helyén zártunk. Kitartó, alázatos és kemény munka vár mindenkire, hogy szépen, folyamatosan fejlődjünk, és hibáinkat javítsuk. Gratulálok a lányoknak!”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – GYKSE SZEKSZÁRD/B 74-40 (27-10, 8-11, 16-9, 19-9 – 4-3)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 17, Bartos 10, Kitanics 8, Szegedi 7, Szabó 6, Beke 5, Doszpod 5, Eppel 4, Häckl 4, Bognár 3, Szőcs-Böröcz 3, Finta 2. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Az első negyedben kemény letámadásunkkal rengeteg hibára kényszerítettük ellenfelünket, és sok labdát szereztünk. Ezek jó részét sikerült kosárra váltani. A második sor egy kicsit gyengébb teljesítményt mutatott be, de a fiúk nem tudtak visszajönni a meccsbe. Egy kicsit lassabb második félidőben is növeltük előnyünket, és magabiztosan nyertünk. Untermüller Lilla igazi vezére volt a csapatnak támadásban és védekezésben is.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KOZÁRMISLENY SE/A 84-16 (28-2, 14-3, 25-2, 14-6 – 3-3)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 15, Beke 14, Bartos 10, SZABÓ 8, Häckl 7, Doszpod 7, Szegedi 6, Finta 5, Bognár 4, Kitanics 3, Szőcs-Böröcz 3, Eppel 2. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“A mislenyi csapat ki-ki meccset játszott a GYKSE/B-vel, majd tíz perc pihenőt követően már velünk mérkőztek. Ez az első negyedben meg is látszott: frissebben és lendületesebben játszottunk, így nagy előnyre tettünk szert. A második sorban megállt a ponttermelés, de a védekezésünk nagyon stabil maradt, ezáltal ezt a játékrészt is behúztuk. A második félidőben ugyanez a forgatókönyv játszódott le. Untermüller Lilla mellett Szabó Panni okos játékát szeretném megemlíteni. Büszkék vagyunk a lányokra, de sok munka vár még ránk! Gratulálok a csapatoknak!”

Baki Sándor