A KSC U12-es csapata szombat délelőtt Pécsre utazott, ahol a házigazda NKA Pécs leány, illetve a GYKSE Szekszárd fiú együttesével mérkőzött. Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária tanítványai egy győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárták a tornát.

NKA PÉCS U12 LEÁNY/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 47-50 (16-10, 11-5, 6-17, 10-13 – 4-5)
Szekszárd: SZABÓ 11, UNTERMÜLLER 8, DOSZPOD 7, Beke 6, Kitanics 5, Bartos 4, Häckl 4, Farner 3, Bognár 1, Szőcs-Böröcz 1, Eppel, Szegedi. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Első félidei gyenge játékunknak köszönhetően a nagyszünetre tizenegy pontos hátrányban találtuk magunkat. Sorra adtuk el a labdákat, és a védőlepattanókat sem sikerült leszedni. Előfordult, hogy ellenfelünk négyszer-ötször próbálkozott egymás után a palánkunk alól. Az egyéni védekezésünk puhány volt, és csapatként sem segítettünk a másiknak. A térfélcserét követően védekezésben teljesen más arcát mutatta csapatunk, így bár támadásban továbbra is döcögősen játszva, de sikerült megfordítani a mérkőzést. Sokkal keményebben és határozottabban álltunk oda, mindenki kiadott magából mindent. A győzelemnek nagyon örülünk, de annak különösen, hogy sikerült a második félidőben újítani, és nagyobb energiaszinten kosárlabdázni. Gratulálok a csapatomnak!”

GYKSE SZEKSZÁRD/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-34 (22-6, 7-11, 5-8, 16-4 – 7-5)
Szekszárd: Farner 7, Kitanics 6, Szabó 5, UNTERMÜLLER 5, Häckl 3, Bartos 2, Bognár 2, Eppel 2, Szőcs-Böröcz 2, Beke, Doszpod, Koncsek. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Pontdobásban a második mérkőzésen sem jeleskedtünk. Szeretett városunk fiú csapata már komolyabb játékerőt képviselt támadásban, így már az első negyedben nagy különbség alakult ki (22-6). A középső etapokat megnyerve faragtunk hátrányunkból egy kicsit, de az utolsó negyedre elkészültünk erőnkkel, és az ellenfél átrohant rajtunk. Gratulálok a GYKSE csapatának és edzőiknek!”

“A csoportunk harmadik meccsén a fiúk megverték az akadémiás lányokat, így ők két győzelemmel az első helyen, mi egy győzelemmel és egy vereséggel a második helyen, a házigazda akadémia pedig a csoport utolsó helyén zárt két vereséggel.”

Baki Sándor