A Tolna Megyei Kosárlabda Szövetség idén is megrendezi a Nagyok Kupája megyebajnokságot. A B-csoportban a Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária irányította U12-es csapat csütörtök délután a KSC-be tavaly beintegrálódó Bátaszék ellen kezdte meg a küzdelmeket.

“A serdülő megyebajnokságban is indult gyermek csapatunk, hogy minél több tapasztalatra tegyünk szert. Az első fordulóban a bátaszéki vegyes csapatot fogadtuk a Garay János Gimnáziumban. A mérkőzést megérdemelten nyerte a vendégcsapat, részünkről a második félidei játék dicsérhető.”

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD/B – ATOMERŐMŰ KSC BÁTASZÉK 49-68 (9-22, 7-17, 9-13, 24-16)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 12, Kitanics 9, Bartos 8, Bognár 6, Beke 5, Farner 5, Koncsek 2, Szegedi 2, Bence, Eppel, Szőcs-Böröcz. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Az egész mérkőzés folyamán rengeteg könnyű gyorsindítás kosarat kaptunk, amivel ellenfelünk már az első negyedben nagyon meglépett. Támadásban nagyon körülményesen és bátortalanul játszottunk, sokszor dobásig sem jutottunk hibáink miatt. A térfélcserét követően jóval összeszedettebben játszottunk, támadásban okosabb döntéseket hoztunk, aminek meg is lett az eredménye. Csapatunkból Untermüller Lilla érdemel említést, mert védekezésben a legnehezebb feladatot kapta, amit sikerült megoldania, illetve az utolsó negyedben sok labdát és kosarat szerzett. Gratulálok a bátaszéki játékosoknak és edzőiknek! Dolgozunk tovább, hogy tovább fejlődjünk.”

Baki Sándor