Az U12 bajnokság 6. régió B-csoportja következő fordulójának a GYKSE Szekszárd rendezésében a PTE IGY Gyakorlóiskola adott otthont. A Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária irányította KSC először a városi fiú csapattól hosszabbításos vereséget szenvedett, majd az NKA Pécs leány együttesét magabiztosan legyőzte.

“A hetedik fordulóban a szekszárdi fiú csapattal és a Rátgéber Akadémia lány csapatával játszottunk. Egy győzelemmel és egy hosszabbításos vereséggel zártuk a napot, de mindkét mérkőzésen kiadtunk magunkból mindent, úgyhogy dicséret illeti az egész csapatot!”

GYKSE SZEKSZÁRD/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 82-77 H.U. (18-15, 12-22, 21-9, 16-16, 10-5 – 5-10)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 25, FINTA 13, DOSZPOD 8, Beke 7, EPPEL 6, Bartos 5, Szabó 5, Häckl 4, Bognár 3, Bence 1, Szegedi. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“A korábbi fiúk ellen játszott mérkőzésekből kiindulva nagyon fontos volt, hogy ne engedjük meglógni ellenfelünket már az első negyedben. Ezt maradéktalanul teljesítettük, minimális különbséggel zárult az első etap, majd a másodikban még keményebben védekezve a vezetést is megszereztük. Eppel Cecília sikeresen vette ki a játékból az ellenfél magasemberét, míg a mezőnymunkát mindenki becsülettel elvégezte. A félidei büntetődobásnál is koncentráltak voltunk és 10/11 dobást a helyére küldtünk, tovább növelve előnyünket (35-47). Sajnos a harmadik negyedben minden hibánk előjött, amit addig sikeresen elkerültünk, és a fiúk nyolc perc alatt egalizáltak (56-56). A negyedik felvonásban már nekünk akadt izgulni valónk, mert sok eladott labda után négy pontos vezetést szerzett ellenfelünk, amit az utolsó percekben sikerült ledolgozni, így jöhetett a hosszabbítás. A kiélezett végjátékban egymás után négy labdát is eladtunk, amit az ellenfelünk kosarakkal büntetett, emiatt öt pontos vereséget szenvedtünk egy fordulatos és időnként egész színvonalas mérkőzésen. Untermüller Lilla magasan a csapat, sőt meg merem kockáztatni, hogy a mezőny legjobb játékát mutatta be. Védekezésben és támadásban is a csapat húzóembere volt, és ebben a szerepben fényesen tündökölt. Mellette a fiatalabb Doszpod Rebeka, illetve Finta Gerda játéka érdemel külön említést. A végeredmény ellenére az egész csapatra nagyon-nagyon büszkék voltunk Marika nénivel a lefújás után. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, és a mi csapatunknak is jár az elismerés a teljesítményért!”

NKA PÉCS U12 LEÁNY/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 68-80 (15-23, 16-15, 16-26, 20-10 – 1-6)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 22, SZABÓ 18, DOSZPOD 15, Häckl 10, Beke 5, Bognár 5, Finta 2, Bartos 1, Eppel 1, Szegedi 1, Bence. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“A hosszú első találkozó után minimális pihenővel vetettük bele magunkat a második összecsapásba, amin a fáradtság volt a legnagyobb ellenfelünk. Át tudtuk menteni a formánkat az előző meccsről, így a képzetlenebb és fiatalabb ellenfelünket magabiztosan győztük le, még az utolsó játékrész tíz pontos elvesztése ellenére is. Gratulálok a csapatunknak! Dolgozunk tovább keményen!”

Baki Sándor