Szombat-vasárnap Győrben és Pasaréten szakmai tornaként került megrendezésre az U12-os korosztály leány országos döntője. Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária tanítványai a fővárosi tornán a DVTK Akadémia/A, a Kecskeméti KA Csillagot és a házigazda Vasas Amazonok ellen léptek pályára.

“Május utolsó hétvégéjén gyermek csapatunkkal Budapestre utaztunk, hogy megmérkőzzünk három akadémiával a szezon zárásaként rendezett Szakmai Torna keretein belül. Ellenfeleink a házigazda Vasas Akadémia mellett a DVTK Akadémia és a szintén akadémiás Kecskeméti Csillagok csapata volt. Nagyon nehéz mérkőzéseket játszottunk, és képességeink alatt teljesítettünk, így egy győzelemmel és két vereséggel zártuk a tornát. Ezzel véget ért az U12 Gyermek Bajnokság, ahol a legjobbak közé jutottunk, és velük mérkőzhettünk meg. Sokat kell még dolgozni és annál keményebben a jövőben, hogy felvegyük a kesztyűt a top csapatokkal.”

DVTK AKADÉMIA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 79-45 (15-13, 13-4, 32-16, 14-10 – 5-2)
Szekszárd: DOSZPOD 16, Untermüller 10, Bartos 4, Bognár 4, Häckl 4, Kitanics 3, Szőcs-Böröcz 2, Beke 1, Szabó 1, Eppel, Finta, Szegedi. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Az első meccsen úgy mozogtunk, mintha víz alatt lennénk. Az ellenfelünk sokkal gyorsabb és agresszívabb volt mindkét oldalon, így nagyarányú vereségbe szaladtunk bele, és szokatlan módon rengeteg pontot kaptunk. Doszpod Rebeka játéka korát meghazudtoló volt, ő és Untermüller Lilla küzdöttek, harcoltak, viszont sok indokolatlan és érthetetlen hibával játszottak ők is. Gratulálunk ellenfelünknek!”

KECSKEMÉTI KA CSILLAGOK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 43-46 (8-6, 12-9, 6-10, 11-13 – 6-8)
Szekszárd: UNTERMÜLLER 14, BARTOS 9, Finta 7, Doszpod 6, Kitanics 5, Bognár 1, Eppel 1, Häckl 1, Koncsek 1, Szabó 1, Beke, Szegedi. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Az első félidő ugyanolyan enervált és sok hibával tarkított játékot hozott, mint az első meccs. A büntetőre és a térfélcserére valamicskét változott a mérkőzés képe. Ellenfelünk kezdett el több rossz döntést hozni, és végül ebből mi jöttünk ki győztesen. A szezon egyik leggyengébb, legtöbb hibával tarkított meccsét sikerült megnyernünk. Gratulálok a lányoknak!”

VASAS AMAZONOK – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 57-20 (14-3, 9-9, 11-3, 19-1 – 4-4)
Szekszárd: Doszpod 6, Bartos 4, Untermüller 3, Beke 2, Eppel 2, Finta 2, Bognár 1, Häckl, Kitanics, Koncsek, Szabó, Szőcs-Böröcz. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Az első félidőt ránk nézve kedvező 26-17-es hátránnyal zártuk. Sajnos megint rosszul kezdtünk (8-0), de utána nagyon kemény védekezéssel és szép támadásokkal sikerült közel maradnunk ellenfelünkhöz. A fordulás után teljesen bedeszkázták a gyűrűt számunkra, egy mezőnykosarat és két büntetőt tudtunk csak értékesíteni, összesen négy pontocskát. A Vasas támadógépezete ellenben sorra szállította a kosarakat, így igaz, hogy az egész mérkőzést tekintve sok pontot nem kaptunk, de mégis közel negyven pontos vereségbe szaladtunk bele. Gratulálunk ellenfelünknek!”

Baki Sándor