Keddtől vasárnapig a horvátországi Porecben készül a KSC csapata. Djokics Zseljkoék a szerda esti első edzőmeccsen harmincnégy pontos sikert értek el a szlovén Akson Ilirija ellen.

Öt napos horvátországi edzőtáborunk tegnap kezdődött, és rövid akklimatizálódást követően máris éles játékkörülmények mellett gyakorolhattak lányaink, hiszen mindössze két edzés után mérkőzés várt a KSC újjávarázsolt keretére. Ellenfelünk a ljubljanai Ilirija Basket Club volt. A fiatal szlovén utánpótlás válogatottokkal és pár rutinosabb kosarassal kiálló csapat az első percekben mindent megtett, hogy elrontsa a mieink napsütéses hangulatát, és két perc elteltével már 8-0-ra vezettek, melyre Djokics Zseljko időkéréssel reagált. Ezután egyből rendeződtek a KSC sorai, és az egyre határozottabb támadójátéknak köszönhetően, nagyrészt Krnjics kosaraival hamar felzárkóztunk, sőt a negyed végére már át is vettük a vezetést. A második játékrészben aztán beindult a szekszárdi úthenger, és elkezdtük kihasználni a fizikális fölényünket a festékben: Vojtulek és Monroe is rendre betalált, míg Mányoky Réka remek védekezésével és gyors befejezéseivel jelentősen hozzátett a csapat játékához. Sajnálatos módon Réku bokája a negyed utolsó percében megsérült, és fiatal bedobónk kiállni kényszerült a mérkőzésből.

A nagyszünetre már húsz pont fölé kúszott a különbség, ám Zseljko utasításainak megfelelően nem vettek vissza a lendületből lányaink, és bár ellenfelünk bátran kosárlabdázott, és extra megoldásokat is láthattunk a ljubljanai fiataloktól, belefért az is, hogy a második félidőben olyan ötösöket küldjünk a pályára, akik valószínűleg ebben a felállásban nem sokat fognak együtt játszani. Ennek megfelelően kissé hullámzó volt a mutatott teljesítmény, de a negyedik negyedben ismét nagy futással rukkoltunk elő – így alakult ki a végére a majd’ negyven pontos különbség.

Érdemes kiemelni, hogy mekkora elánnal játszott a csapat, és bár még van mit csiszolni a pálya mindkét oldalán, láthattunk a jövőre nézve igencsak örömteli jeleneteket. Fiataljaink közül Szücs Gréti nyújtott kiemelkedő teljesítményt, hiszen 17 éves magasbedobónk szinte hibátlan dobásmutató mellett 13 pontig jutott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
AKSON ILIRIJA – KSC SZEKSZÁRD 46-80 (17-20, 6-24, 18-16, 5-20)
Porec.
ILIRIJA: S. Sambolic 7/3, H. Sambolic 5/3, Zeks 5/3, Prelog 6, Szpaszovszki 13. Csere: Misjak 5/3, Lapajne 2, Zitek 2, Maric 1, Valancic. Edző: Ernest Novak.
SZEKSZÁRD: Sztanacsev 4, Dudásová 9/3, Holcz 1, Mányoky 2, Vojtulek 11. Csere: Monroe 16, Szücs 13, Boros 9/3, Krnjics 8, Horváth 5/3, Árvai 2. Edző: Djokics Zseljko.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 15-7. 10. p.: 17-20. 15. p.: 19-36. 20. p.: 23-44. 25. p.: 33-48. 30. p.: 41-60. 35. p.: 43-67.
Kipontozódott: S. Sambolic.
MESTERMÉRLEG
Djokics Zseljko: – Nagyon szép körülmények között készülhetünk itt Porecben. Az első edzőmeccs a tehetséges szlovén kosarasokból, külföldiek és igazi center nélkül felálló Ilirija ellen volt, akiknek ezúttal is köszönjük, hogy vállalták a szereplést. Sikerült gyakorolni azokat az alap dolgokat, amiket a szezon során elvárok majd a csapattól. Bár ellenfelünk szerkezetileg közel azonos játékosokból állt, ami mindig egy kicsit kellemetlen, sikerült a mi játékunkat játszani. Sajnos beárnyékolja a győzelmet Mányoky Réka sérülése, illetve a tény, hogy Theodoreán Alexandra vádli sérülése is lassabban gyógyul a vártnál – pedig most nagyon fontos lenne, hogy az alapozásban ők is aktívan részt vegyenek, hiszen nagyon fontos részesei lesznek a KSC csapatjátékának. Pénteken a Jeniszej ellen folytatjuk, addig is jó edzésekkel folytatjuk tovább a munkát.