Az U12-es KSC 6. régió A-csoportjában kezdte meg a bajnokságot. A vasárnap Pécsett megrendezett tornán Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária lányai két sima vereséget szenvedtek az NKA Pécs és a KASI első számú fiú csapataitól.

“Vasárnap megkezdtük a bajnokságot, ahol a legerősebb csoportban két tehetséges fiú csapattal játszottunk. Nagyarányú vereségekkel és rengeteg tanulsággal jöttünk haza Pécsről. Dolgozunk tovább, hogy hibáinkat javítsuk, játékunkat magasabb szintre emeljük, és a következő fordulóban győztesen hagyhassuk el a pályát.”

NKA PÉCS U12 FIÚ/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 71-27 (12-3, 11-6, 20-7, 23-5 – 5-6)
Szekszárd: Häckl 7, Doszpod 5, Szabó P. 5, Dulai 3, Misóczki 3, Fajszi 1, Farkas A. 1, Sarudi 1, Steiner 1, Balázs, Laki, Tusa. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Bátortalanul kezdtünk, amit a fiúk gyorsan megbüntettek: öt perc alatt 12-0 állt az eredményjelzőn. Sajnos a második sor is elkövette ugyanazokat a hibákat, amiket az első. Határozatlanság és sok eladott labda jellemezte a támadásainkat az egész meccs folyamán. Ellenfelünk könnyedén szerezte pontjait a hibáink után vezetett lerohanásokból, így sima vereséget szenvedtünk a házigazdák ellen. Gratulálok ellenfelünknek!”

KASI/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 64-28 (21-6, 17-11, 8-2, 13-5 – 5-4)
Szekszárd: Häckl 7, Misóczki 7, Doszpod 4, Szabó P. 4, Dulai 2, Sarudi 2, Steiner 1, Tusa 1, Balázs, Fajszi, Farkas A., Laki. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Még mindig sokat hibáztunk, és csak helyenként csináltuk meg a tanultakat a jó erőkből álló ellenfelünkkel szemben, akik dupláztak, mégis sokkal lendületesebben kosárlabdáztak, mint mi. Volt előrelépés az első mérkőzéshez képest, de az eredményes játéktól még mindig messze voltunk. A második meccsen a küzdésért dicséret illeti az egész csapatot! Gratulálok a kaposváriaknak!”

Baki Sándor