Az U12 bajnokság 6. régió B-csoportja vasárnap Pécsen került megrendezésre. Bár a Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária vezette KSC a PVSK fiúk ellen magabiztosan szerepelt, a második, NKA Pécs leány csapata elleni meccsre sajnos elfogyott a lendülete, így a fordulót 1-1-es mérleggel – körbeverés után – a csoport harmadik helyén zárta.

“Vasárnap Pécsre utaztunk az U12 országos bajnokság második fordulójára, ahol a pécsi PVSK fiú csapata és a házigazda Rátgéberes lányok voltak az ellenfeleink a B-csoportban. Két nagyon tanulságos mérkőzést játszottunk – egy győzelemmel és egy vereséggel tértünk haza. A csoportban körbeverés alakult ki, amiből sajnos mi jöttünk ki rosszul, így eggyel lejjebb, azaz a C-jelű csoportba kerültünk a következő fordulóra.”

PVSK NKA FIÚ/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 39-55 (10-12, 10-10, 10-12, 6-12 – 3-9)
Szekszárd: HÄCKL 17, FAJSZI 7, LAKI 6, Szabó P. 6, DOSZPOD 5, Steiner 4, Farkas A. 3, Sarudi 3, Dulai 2, Molnár 1, Soós 1, Tusa. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Három negyedet és a félidei büntetődobást megnyerve, illetve egy játékrészt egálra hozva arattunk győzelmet a pécsi fiú csapat felett. Kemény, egészpályás letámadásunkkal sok hibába hajszoltuk bele ellenfelünket, támadásban pedig mindig volt valaki, aki kritikus pillanatokban pontot tudott szerezni. Häckl Lotti a ponterős játéka mellett hatalmas küzdésével mutatott jó példát mindenkinek. Ezt a küzdést az egész csapat felvette, aminek ez a szép győzelem lett az eredménye. Gratulálok lányainknak!”

NKA PÉCS U12 LEÁNY/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 62-42 (17-7, 11-8, 19-5, 9-16 – 6-6)
Szekszárd: FARKAS A. 10, Häckl 9, DOSZPOD 7, Szabó P. 5, Laki 4, Fajszi 2, Szabó A. 2, Dulai 1, Soós 1, Steiner 1, Csötönyi, Sarudi. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“A Rátgéberes lányokkal vívtuk a második meccset, amire sajnos nem tudtuk átmenteni a fiúk elleni formánkat. Rengeteget hibáztunk, a hazaiak védekezését nem sikerült feltörni, így nagyarányú vereségbe szaladtunk bele, amivel a három csapatos csoportunk utolsó helyén végeztünk. Pozitívum volt Doszpod Rebeka állhatatossága és Farkas Ada gólerős játéka. Gratulálok a hazaiaknak és edzőiknek!”

Baki Sándor