Az U16-os KSC szombat délután a Szekszárd Városi Sportcsarnokban fogadta a Szeged KS csapatát. Harsányi Mária és Kovács Andrea lányai a csarnokban lévő alacsony hőmérséklet ellenére nagyarányú, 94-37-es győzelmet arattak, amivel 4-3-ra javították bajnoki mérlegüket.

TARR KSC SZEKSZÁRD – KS SZEGED U16 94-37 (23-12, 22-15, 29-2, 20-8)
SZEKSZÁRD: NYÁRI 22/3, Hencsik 12/3, POMSÁR 12, Rácz 7/3, KOVÁCS 6. Csere: Kollár 13/9, KÓFIÁS 9/3, SZABÓ 8, Csapó 2, Ogunson-Bonnyai 2, Schiefer 1, Varga. Edző: Harsányi Mária, Kovács Andrea.

Statisztika

“Szombaton játszottuk a hetedik fordulót a kadett bajnokságban. Sok hibával, nagyon rosszul és gyengén kezdtük a mérkőzést. Elsősorban a védekezésünk volt nagy “szellős”: egy-egyben megvertek bennünket, besegítés sem volt, így sok pontot kaptunk. Támadásban sem játszottunk pontosan, rossz döntéseket hoztunk, de Nyári Döniz ponterősségének köszönhetően a félidő végére tizennyolc pontos előnyre tettünk szert (45-27). A második félidőben aztán kemény egészpályás letámadásunkból labdákat szerezve, gyorsan játszva rendre kosárral fejeztük be támadásainkat. A felállt védelem ellen is megoldottuk a helyzeteinket, jól döntéseket hozva a befejezéseknél. Ebben a játékrészben a még serdülő korú Pomsár Anna korlátlan úr volt a palánkok alatt: 26 lepattanót szerzett és 3 blokkolása volt, mellette még 12 pontot is dobott. Ebben a húsz percben mindössze tíz pontot kaptunk, mindenki hozzátett ehhez a magabiztos győzelemhez. Igazi csapatmunka volt, bravó lányok!
Következő meccsünket a Vasas Akadémia A-csapata ellen játsszuk 2023. december 17-én. Remek, magas szerkezetű együttes a fővárosi, sokat kell dolgozni, hogy itthon is verni tudjuk őket.”

Harsányi Mária

Képek: Somogyi Gábor