Az U12 bajnokság 6. régió B-csoportjának következő fordulóját szombaton Pécsett, a PVSK NKA rendezte. Baki Sándor és Stierné Jankovics Mária lányai szenzációs teljesítményt nyújtva először az NKA Pécs leány A-csapatát, majd pedig a házigazdák első számú fiú együttesét is legyőzték.

“Szombaton Pécsre utaztunk a negyedik forduló alkalmából, ahol ellenfeleink a házigazda PVSK fiú és a Rátgéberes lány csapat volt. Több sérült és beteg is hiányzott nálunk, de a jelenlévő tizenhárom játékos 2024. január 13-án olyan teljesítményt tett le az asztalra, amivel mindkét meccset behúztuk, és csoportelsőként végeztünk. Rendkívül büszkék vagyunk a lányokra, hogy nemcsak az ellenfelet, de a fáradtságot és minden egyéb nehezítő körülményt is leküzdöttek. Ezzel a két csodálatos győzelemmel erősebb csoportba jutottunk, ahol izgalmas, de kihívásokkal teli meccsek várnak ránk. Úgyhogy lelkesen dolgozunk tovább, hajrá KSC!”

NKA PÉCS U12 LEÁNY/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 48-66 (7-18, 15-16, 6-14, 15-13 – 5-5)
Szekszárd: DULAI 16, MISÓCZKI 11, FAJSZI 8, HÄCKL 8, Szabó P. 8, SOÓS 6, Laki 5, Balázs 2, Farkas A. 1, Steiner 1, Samu, Tusa. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“A legfontosabb dolog, amit Marika nénivel kértünk a lányoktól, hogy lendületesen és határozottan játsszanak. Ne legyen kétely és sok gondolkozás, mert a kosárlabda a gyors döntések játéka. Ezt többnyire sikerült betartani, és sok szép megoldást láthattunk. Védekezésben ellenfelünket rengeteg hibába hajszoltuk bele, és sorra szereztük a labdákat, viszont a lepattanók összeszedésével hadilábon álltunk. Támadásban szépen eloszlottak a labdák, mindenkinek megvoltak a megfelelő helyzetei. A második és negyedik játékrészben az ellenfél egy húzóemberét kevésbé sikerült megtartani, aki a mezőny legeredményesebb játékosa volt, de csapatszinten mi több lábon álltunk, és magabiztos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatunknak!”

PVSK NKA FIÚ/A – TARR KSC SZEKSZÁRD 37-67 (8-12, 9-13, 11-20, 4-16 – 5-6)
Szekszárd: STEINER 11, SZABÓ P. 10, FAJSZI 9, HÄCKL 9, Dulai 8, LAKI 6, Misóczki 4, SOÓS 3, BALÁZS 2, Csötönyi 2, Farkas 2, Tusa 1. Edző: Baki Sándor, Stierné Jankovics Mária.

“Sikerült a jó formánkat átmenteni a második mérkőzésünkre, és a duplázás ellenére végig nagy sebességgel játszottunk, végig ezen volt a hangsúly. A mérkőzésen szépen eloszlottak a terhek, és áthatolhatatlan csapatvédekezésünkkel kevés ponton tartottuk a fiúkat, mialatt mi lassan, de kitartóan termeltük a kosarakat. A végére fölényes, harminc pontos győzelmet arattunk, gratulálunk a lányoknak!”

Baki Sándor