Szombaton az U11-es bajnokság 6. régió C-csoportjában a KSC A-csapata Dombóvárra látogatott, míg az F-csoportban a KSC B-együttese hazai pályán szerepelt. Horváth Vivien lányai mindkét mérkőzésüket megnyerték, Stierné Jankovics Máriáék pedig egy győzelmet és egy vereséget értek el.

DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE U11/B – TARR KSC SZEKSZÁRD/A 22-85 (3-12, 4-25, 8-16, 2-26 – 5-6)
Szekszárd: MÁRTON 24, MIKÓCZI 20, SZABÓ 18, LÜCKL 7, Wirth 5, Fricsi 4, Káldi 3, Kozsir 3, Farner 1, Csiki, Tóth. Edző: Horváth Vivien.

“Az első meccsünket a Dombóvár B-csapata ellen játszottuk. Álmosan kezdtük meg a mérkőzést, de az irányítás végig a mi kezünkben volt. A második negyedben sikerült egy tetemesebb előnyt szereznünk, amit a meccs végére csak még tovább növeltük. Mikóczi Emília, Márton Viola és Szabó Vanda extra teljesítményt nyújtottak mind támadásban, mind védekezésben.”

NKA PÉCS U11 LEÁNY – TARR KSC SZEKSZÁRD/A 42-56 (10-10, 7-18, 15-5, 6-17 – 4-6)
Szekszárd: SZABÓ 19, MIKÓCZI 12, FRICSI 10, MÁRTON 6, Kozsir 3, Lückl 2, Wirth 2, Káldi 1, Tóth 1, Csiki, Farner. Edző: Horváth Vivien.

“A pécsi lányokkal folytattuk a fordulót, akikkel egyszer már megmérkőztünk ebben a szezonban, ezért tudtuk, hogy egy kemény és fizikális összecsapásra számíthatunk. Így is lett, a harmadik negyed végéig kiélezett meccset játszottunk, mindkét oldalon kemény védekezéssel. A félidőben tizenhárom ponttal vezettünk, azonban a harmadik játékrész végére ismét háromra zárkózott ellenfelünk. A negyedik negyed azonban teljesen más képet mutatott, mert Szabó Vanda és Márton Viola a hátára vette a csapatot, és sikerült meglépnünk ellenfelünktől. Gratulálok a csapatomnak! Többen betegséggel, sérüléssel küzdenek, nekik jobbulást kívánok!”

Horváth Vivien

“A TARR KSC Szekszárd/B kenguru együttese a negyedik fordulóban az F-csoportban szerepelt, ahol az ellenfelek a PVSK NKA Fiú/B és a KASI/B vegyes csapata volt.”

TARR KSC SZEKSZÁRD/B – PVSK NKA FIÚ/B 44-51 (6-17, 21-10, 4-13, 8-5 – 5-6)
Szekszárd: BRAUN 27, ALLEGUE 8, HURTONY 3, Módos-Krémer 2, Borbás 1, Kékes 1, Kovács L. 1, Schmidt 1, Hajnal, Kovács A., Molnár. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“2023. december elején volt utoljára éles meccsünk, és bizony ezen a mérkőzésen elég halványan kezdtünk. Az első negyedben tizenhét pontot kaptunk, miközben mi egyetlen mezőnykosarat tudtunk dobni, pedig rengeteget próbálkoztunk. A második játékrészben Braun Noémi ponterősségének és a Hurtony-Borbás-Schmidt hármas jó védekezésének köszönhetően felzárkóztunk 27-27-re. A második félidőben aztán már nem tudtuk ezt megismételni, és végül hét ponttal kikaptunk. A vereség ellenére nagyot küzdöttek a lányok, de a védekezésünk nem volt elég agresszív, és dobásaink sem voltak kidolgozottak. Gratulálok a pécsi fiúknak!”

TARR KSC SZEKSZÁRD/B – KASI/B 55-47 (11-10, 16-6, 16-15, 7-13 – 5-3)
Szekszárd: BRAUN 17, ALLEGUE 15, KOVÁCS L. 7, MÓDOS-KRÉMER 6, HURTONY 4, KÉKES 3, BORBÁS 1, KOVÁCS A. 1, SCHMIDT 1, HAJNAL, MOLNÁR. Edző: Stierné Jankovics Mária.

“A kaposvári csapat duplázott, és láthatóan szétesett az első félidőben, elfáradtak. Lányaink ezt kihasználták, és tizenhárom pontos különbséget állítottak be. Védekezésünk agresszívvá vált, jól koncentráltunk, a dobásaink is rendre sikeresek voltak. Allegue Dina és Braun Noémi ponterőssége dicséretre méltó, de Kovács Lara és Módos-Krémer Sára is nagyon igyekezett felzárkózni. Sajnos Borbás Luca egy ütközés során megsérült, neki jobbulást kívánunk. A második félidőre mi is elfáradtunk. Hatalmas gratuláció a lányoknak a győzelemhez, amellyel körbeverés alakult ki a csoportban.”

Stierné Jankovics Mária